Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Viktig och skön derbyseger!!

Featured Image

Äntligen, lättnad, ja några ord som kan besegra känslan efter gårdagens hemmaseger mot Indianerna med 48-42. Siffror som borde ha varit större. Dock så lyckades gästerna med sina toppningar och bet sig kvar längre i matchen än vad vi hoppats. Redan ikväll väntar returmöte i Kumla, där även en bonuspoäng skall delas ut.

Vi pratade mycket innan matchen om de inledande viktiga heaten där vi tidigare varit så starka på hemmaplan. Kanske gav det frukt? Vi var hetare från tejpen med 3 heatsegrar på de inledande så viktiga fyra första heaten. Överläge med fyra poäng, 14-10, inför första sladdpausen.

Maciej Janowski och Jonathan Ejnermark var först i mål i sina första heat efter övertygande körning. Vaclav Milik likaså i sitt andra framträdande. Så långt var allt under kontroll.

Vi fortsätter med en heatseger för Pawel Przedpelski i heat 5 med Ejnermark på tredje plats och utökad ledning i matchen. Sedan följer ett 3-3-heat innan kvällens första rejäla missräkning kommer i heat 7, då Janowski direkt efter start uppfattar det som att heatet rödflaggas och slår av in i första sväng. Så är dock inte fallet utan heatet slutar snöpligt 1-5.

Ett nytt bra snack i nästa sladdpaus och vi kommer ut och visar hur bra vi är på vår hemmaoval. Tre raka 4-2:or i heaten 8-10 och vi är uppe i en 8-poängsledning. Det är våra toppar som vinner sina heat här. Przemyslaw Pawlicki tar sin första 3-poängare för kvällen, Piotr Pawlicki likaså medans vår lagkapten Janowski plockar hem sin andra.

Indianerna biter sig sedan kvar i matchen efter långa pausen då man lyckas med dubbla toppningar. Kvällens förare hos gästerna Dudek är vindsnabb och håller själv upp det hos gästerna med dina dubbla heatsegrar i heat 11 samt 12 där Wozniak även plockar två enpoängare.

Heat 13 med våra absoluta toppar, Janowski och lillebror Pawlicki, brukar betyda speedway i världsklass samt samt poängövervikt. Och dessa herrar gjorde sannerligen ingen besviken igår kväll här. En oerhört imponerande körning från båda resulterar i en så viktig 5-1:a där Dudek tappar sina första poäng för kvällen. Ledning med 8 poäng inför nomineringsheaten!

Kvällens andra missräkning kom tyvärr i heat 14, där Przemyslaw i par med Milik fick tugga grus då gästernas Kowalski sprattlade till helt plötsligt visade fart i par med Dudek. 1-5 i baken och vips så var det lite liv i matchen igen.

Men i heat 15 visar herrar Janowski/Pawlicki på nytt hur vassa man är. En säker 4-2:a där Piotr är först över mållinjen med Maciej på tredje plats resulterar i en så skön seger och en minst lika viktig sådan. Att kunna ha sådana här förare i slutet av matcherna är en trygghet att luta sig emot.

Denna derbyseger mot våra rivalerna Indianerna var ett steg i rätt riktning. Nu försöker vi bygga vidare på detta redan ikväll då returmötet väntar i Kumla om vädrets makter tillåter det.

Vinsten igår var en laginsats där samtliga förare bidrar med sina poäng. Största glädjeämnet var såklart Jonathan Ejnermark som äntligen fick till det under en hel match och kör in 5 poäng på tre heat. Vaclav Milik, som var nere på reservplats, öppnade kvällen oerhört starkt med bra fart i grejerna men mattades ju längre matchen led. 7+1 poäng är ändå godkänt.

Poängbäst var Piotr Pawlicki med sin 11 poäng med tre heatsegrar. Janowski kör in stabila 9+1 poäng med bud på mycket mer. Storbror Pawlicki krigar på och får med sig 9 poäng.

Pawel, som vi hoppades mycket på hade inte sin bästa kväll. 4 poäng på lika många heat är inte vad vi önskat. Frustrerande för vår del men även för hans team som jobbar stenhårt för att hitta tillbaka till fjolårsformen.

Avslutningsvis så får också Mathias Thörnblom godkänt med sina 3+2 poäng som ordinarie förare. Det är stor skillnad mot att åka som reservförare helt klart. Bortplockat i hans sista heat då vi trodde mer på Milik där.

Tack för det stora stödet på läktarna igår. Så värdefullt!! Hade såklart hoppats på än mer publik men vädervarningarna skrämde säkerligen iväg många. Svensk sommar är inte alltid vad man önskar.

Nu laddar vi på igen. Snart dags för att bege sig nästgårds för returmötet med Indianerna. Det kommer bli en batalj ikväll där vi går för ny vinst och bonuspoäng!

Mot nya piratsegrar! Tillsammans!

/Anders Bylin

Dela nyheten: