Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Viktig match i Eskilstuna imorgon!

Featured Image

Med endast två omgångar kvar av årets Bauhausliga, så beger vi oss under morgondagen till Södermanland för ett tufft möte med hemmastarka Smederna. Ett lag som för närvarande befinner sig på en 3:e plats i ligan. Vi själva är just i skrivande stund belägna på en 5:e plats med både chans till avancemang uppåt i tabellen samt att bli förbipasserade av lag underifrån. Siktet är dock inställt på att först o främst säkra slutspelsplatsen till 100% och sen blicka uppåt för att hamna i en fin position inför ett kommande slutspel. Så mycket står alltså på spel imorgon tisdag 19.00.

Inför mötet med Smederna så har vi fått möblera om lite i laget då Vaclav Milik är på uppdrag med tjeckiska landslaget samt att Pawel Przedpelski fortsatt dras med sin senaste ryggskada.

Laget i sin helhet:

1 Przemyslaw Pawlicki
2 Norbert Krakowiak
3 Maciej Janowski
4 Oskar Fajfer
5 Piotr Pawlicki
6 Jonathan Ejnermark
7 Mathias Thörnblom

Då Norbert tillfrisknat från sin covid, så är det nu upp till bevis om han ska ha en plats i laget framöver. Sparsamt med åktid i Polen är dock något som oroar oss en hel del. Men räkna med en åksugen pirat här som verkligen vill visa att han kan så mycket bättre än vid tidigare matcher. Väst 2 blir Krakowiaks.

Tillbaka i laget är också storbror Pawlicki i väst 1. Przemyslaw blir oerhört viktig under kvällen då han ska ut i tre heat tillsammans med just Norbert. Lär även han vara grymt åksugen, speciellt efter att ha fått stå över förra veckans två matcher (upptagen med körning i Danmark under onsdagen).

Som nummer 3 återfinns Maciej Janowski. Här vet vi kapaciteten såklart och därför var matchen uppe i Hallstavik en stor besvikelse för både laget och team Janowski. Men även solen har fläckar såklart. Maciej studsar säkerligen tillbaka omgående och visar sin klass.

Kapten Fajfer, som var utropstecknet förra veckan, tar väst 4 imorgon. Ett nummer han brukar trivas med. Kan vi få be om bibehållen form här tack så blir det en rolig afton mot Smederna för både Oskar och laget.

Med nummer 5 på ryggen åker på nytt Piotr Pawlicki, som blivit kvitt sin handskada så gott som. Då även lillebror Pawlicki hade det tufft likt Janowski i Hallstavik, så tror jag att revanschlusten kommer att få vårat ankare att prestera på topp. Något som kommer behövas mot hemmastarka smeder.

Våra reserver kör som tidigare, dvs Jonathan Ejnermark tar hand om nummer 6 medans väst 7 blir Mathias Thörnbloms. Förra veckans två matcher var som två helt olika aftonar för dessa två herrar. Hemma mot Vargarna flög de båda fram och visade sig från sin bästa sida kvällen igenom. Medans matchen mot Rospiggarna dagen efter var nästintill raka motsatsen där slitet inte gav något resultat så gott som. Reservkampen mot Joel Andersson och Philip Hellström/Bängs kan bli något alldeles extra.

Nu kavlar vi upp ärmarna och avslutar grundserien på bästa sätt. För till slutspel ska vi!! Inget snack om saken. Och vi vill även klättra en del i tabellen. Tufft men inte omöjligt.

Tillsammans med er fans och sponsorer så blir detta möjligt. Tillsammans!!

Mot nya piratsegrar!!

/Anders Bylin

Dela nyheten: