Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Tuff uppgift väntar nere i Västervik!

Featured Image

Imorgon är det chans till revansch då vi beger oss söderut för returmöte med Västervik efter förra veckans mindre bra insats på vår hemmaoval.

Tanken inför denna batalj var att låta samma sjua på nytt försöka revanschera sig. Dock så blev det klart sent att vi kommer åka riders replacement för Maciej Janowski. Detta beslut togs i samförstånd med team Janowski efter det att laget anmälts under söndagskvällen. Grunden till beslutet är Maciejs otroligt tuffa schema den närmaste tiden. Såklart en försvagning för oss då vi även åker utan Piotr Pawlicki samt vår fortsatt skadade lagkapten Oskar Fajfer.

Laget vi ställer upp med är:

1 Przemyslaw Pawlicki (K)
2 Norbert Krakowiak
3 Pawel Przedpelski
4 Vaclav Milik
5 Maciej Janowski R/R
6 Mathias Thörnblom
7 Jonathan Ejnermark

Hemmalaget mönstrar exakt samma startsjua som visade sig från sin absolut bästa sida förra veckan i Motala. Blir deras prestation någorlunda snarlik så kommer vi behöva hitta något extra på en bana som vi haft svårt för under åren. Dock så är känslan att formen ändå finns där på flertalet förare. Det gäller bara att alla plockar fram det där lilla extra och helst då samtidigt.

Lagkapten imorgon kommer Przemyslaw Pawlicki att bli för första gången. I väst 1 kommer storbror Pawlicki att få en nyckelroll. Det kommer att krävas något i poängväg likt förra säsongen nere i Västervik för att vi på allvar ska kunna störa hemmalaget.

En som lär vara extra laddad i väst 2 är Norbert Krakowiak. Debuten i piratvästen vill han såklart helst glömma. Nu så borde nerverna vara i styr och att på nytt få tre heat tillsammans med vår nye lagkapten ser vi bara som positivt. Poängen kommer att komma!

På sin gamla hemmabana vet vi att Pawel Przedpelski kan åka. Och det rejält fort dessutom. Som nummer 3 i laget kommer även Pawel att ha en nyckelroll i laget imorgon. Precis som Pawlicki så var 2023 års möte på Hejla Arena en kväll att minnas för Przedpelski. En repris tack imorgon tisdag!

Med nummer 4 på västen hittar vi vår tjeck Vaclav Milik. Här har formen sakta med säkert börjat infinna sig. Bäst i laget förra veckan och utan styrning i England så känns Vaclav betydligt mer harmonisk och åksugen. Bådar gott inför fortsättningen av säsongen.

Ingen piratförare i väst 5 således. I numret högre så återfinns Mathias Thörnblom, som nu gör sin tredje match som pirat. Hittills har väl poängskörden varit okej men tror nog att Mathias med sitt team räknat med betydligt fler inkörda poäng. Känslan jag har är att de kommer inom kort! Kanske redan imorgon kväll? Svenskduellen i reservheatet blir säkerligen sevärd.

Vår värmlänning Jonathan Ejnermark letar febrilt efter fjolårsformen. I par med Mathias i väst 7, så hoppas vi att hemmalagets svenskar får se dessa tvås ryggar efter fyra varv i heat 2. Jonathan, som visat stabil form med mycket inkörda poäng i Allsvenskan för sitt Valsarna, behöver tro lite mer på sig själv och få till sina starter. Sedan så kommer vi förmodligen att ha Bauhausligans vassaste reservpar!

Med hopp om stort stöd på plats imorgon tisdag, Hejla Arena 19:00!!

Tillsammans hittar vi tillbaka till vinnarspåret!

Mot nya piratsegrar!!

/Anders Bylin

Dela nyheten: