Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Stabil derbyseger och ett stort kliv mot ett hägrande slutspel.

Featured Image

Igår kväll var det så dags för ett prestigeladdat och oerhört viktigt östgötaderby med Vargarna på Skrot-Anders arena, där jakten på en slutspelsplats låg överst i potten. Tyvärr för den stora publiken så uteblev nerven lite i matchen redan tidigt under kvällen då vi i Piraterna satte tonen redan innan första sladdpausen. Ett överläge med hela 12 poäng där efter gedigna insatser i laget rakt igenom. Och sen fortsatte vi trumma på och gav aldrig gästerna en minsta chans att kontra tillbaka. Segersiffrorna 63-27 kunde t.o.m. blivit än större.

Inför matchen så var det ganska så avslappnat i depån. Alla i laget visste vad som gällde i denna så viktiga match. Vi i lagledningen var kanske inte riktigt lika lugna utan pulsen var hög precis som vanligt. Och en oro i kroppen som inte ville försvinna gjorde sig påmind hela tiden. Därför var det den så sköna starten på kvällen en stor lättnad. När vi sen aldrig slog av på takten utan gasade hela vägen tills slutsiffrorna var klara, så kunde vi alla andas ut och konstatera att vi satt oss i ett bra läge i tabellen inför de sista tre matcherna utav Bauhausligan. För det är till slutspel vi ska!

Då det i skrivande stund snart är dags att bege sig norrut, närmare bestämt till Hallstavik för möte med Rospiggarna, så blir analysen av gårdagen lite kortare än vanligt pga tidsbrist.

Alla i laget ska ha med beröm godkänt för överkörningen av våra gäster från Norrköping igår. Våra snittmässigt bästa förare, Maciej Janowski och Piotr Pawlicki visar hur bra de är och tar fullt. 12+3 poäng på Maciej och 12 poäng på Piotr. Stiligt är förnamnet!

Vår lagkapten Oskar Fajfer var ju tillbaka i laget och visade att fjolårsformen är på ingång. 13+1 poäng på sex heat med ett fall är imponerade, milt sagt.

Även Vaclav Milik visar att de små stegen vad gäller form tas i rätt riktning. 9+2 poäng på sina sex heat kunde t.o.m. varit ännu mera. Här finns massvis med potential som vill ut!

Mest glädjande denna kväll var ändå våra reservförare. Som de åkte!! Med sådan bestämdhet och med fart i cyklarna. Att både Mathias Thörnblom och Jonathan Ejnermark blir nyckelförare inför ett ev kommande slutspel känns så bra och inspirerande. Mathias slutar på finfina 11+2 poäng på sina fem heat. Lika många heat kör Jonathan och får ihop 6+1 poäng. Hatten av för båda våra svenskar! Ja egentligen hela laget men extra kul att just våra reserver får visa sin kapacitet samtidigt och det inför våra härliga hemmapublik.

Dags att ladda om batterierna snabbt nu och hoppas på fint väder uppe i Hallstavik i afton.

Sist men inte minst, ett STORT tack till det fina stödet på läktaren under gårdagskvällen. Bra publiksiffra (2165 personer) denna fina sommarkväll gör att vi törs hoppas på än mer stöd framöver. För mot ett slutspel går vi tillsammans med Er!

Mot nya piratsegrar!! Tillsammans!

/Anders Bylin

Dela nyheten: