Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Stabil derbyseger i första kvartsfinalen och ledning i ”halvtid”.

Featured Image

Vilken kväll det blev igår. Största publiksiffran för året, solsken och varmt och såklart en bra start på denna kvartsfinalserie med våra lokalkonkurrenter Indianerna från Kumla. Segersiffrorna stannar vid 47-43 men kunde ha varit betydligt större då ledningen i paus var hela 10 poäng.

Vi inleder matchen oerhört fokuserat och känslan var att ”nu är det allvar”. Precis som det ska vara när det är slutspelsdags. Alla förare i laget var direkt på tårna. Ja nästan alla i alla fall.

Vi inleder med ett 3-3 heat där Maciej Janowski visar upp sig ifrån sin bästa sida i omstarten (Piotr Pawlicki kör omkull på eget bevåg och blir utesluten) och snurrar upp gästernas förare på läktaren med briljant körning. Speedwaygodis deluxe.

En viktig 5-1:a i reservheatet av firma Jonathan Ejnermark och Norbert Krakowiak smakar mumma och vi rycker ifrån tidigt i matchen. Fin parkörning där indianförarna fick agera statister.

Przemyslaw Pawlicki visar sedan i heat 3 att denna kväll är ”hans”. Dudek/Thomsen jagar febrilt men är aldrig nära. Heatet slutar dock 3-3 när Mathias Thörnblom tyvärr nollar trots fin körning.

Ny femetta i heat 4 gör att vi går till ledning med 16-8 inför första sladdpausen. Det är vår lagkapten Oskar Fajfer i par med Krakowiak som är vassast från tejpen och är därefter aldrig hotade på allvar. Norbert är först över mållinjen.

Sedan följer tre raka 3-3-heat. Heatvinsterna tar vi samtliga genom Janowski i heat 5 samt 7 och storebror Pawlicki i heat 6. Dessa två herrar var så här långt de mest tongivande i vårat lag. Tyngre där för lillebror Pawlicki, Thörnblom samt Ejnermark som samtliga nollar. Dock fortsatt 8-poängsledning inför sladdpaus nummer två.

Heat 8 är åter Pawlicki d.ä först i mål efter otroligt fin körning och bestämdhet. Då Mathias plockar enpoängaren så rycker vi ytterligare och har inför heat 9 hela 10 poängs ledning.

Det är först i just heat 9 som en indian är först över mållinjen. Wozniak tar trean men därefter är det Fajfer och Krakowiak på poängplatser. Ny 3-3:a således.

Sista heatet innan långa pausen slutar även det 3-3. Det är hittills oerhört bleka lillebror Pawlicki som är först i mål. Det genom en smart manöver i första sväng. Ställningen efter 10 körda är 35-25 och allting känns oerhört stabilt.

En lyckad toppning i heat 11 av gästerna gör att de kryper närmare. Dudek/Wozniak är bestämda och gästernas första poängövertag i ett heat är ett faktum. Fajfer försöker spräcka indianernas femetta febrilt men utan att lyckas.

Vi lyckas snabb kontra tillbaks i det efterföljande heatet när Przemek Pawlicki tar sin fjärde raka 3-poängare. Janowski kniper pinnen och vi har 40-32 inför sista ordinarie heatet.

Gästerna får där i heat 13 ett nytt övertag då Dudek är snabbast. Fajfer jagar på nytt men får nöja sig med två poäng. Det som
mest oroar här är att se Piotr så totalt energilös och vilsen på banan. Hans tredje nolla för kvällen är sannerligen inget vi är vana vid att se. Ledning dock med 42-36 inför nomineringsheaten.

I heat 14 nominerar vi Fajfer/Krakowiak. Indianerna kontrar med Dudek/Buczkowski. Och det är gästerna som lyckas krypa ännu närmare då Dudek på nytt är snabbast. Fajfer tar en ny tvåa men tyvärr så blir Krakowiak poänglös.

Fyra poäng upp inför det avslutande 15:e heatet. Här tycker jag vi misslyckas lite. Eller så är det så att indianföraren Thomsen får till en riktig fullträff från bana 3. Både Przemek och Maciej jagar här dansken intensivt under fyra varv. Dock utan att lyckas passera. Och vi får nöja oss med ytterligare ett 3-3-heat.

Segersiffrorna skrivs därmed till 47-43 och vi är i ett litet överläge i halvtid i denna kvartsfinalserie när vi nästa tisdag beger oss norrut till Närke för returmöte. Där blir det såklart en helt annan match och också kanske en annan lagsammansättning från vårat håll.
Många parametrar spelar in och vi har såklart en hel del att fundera på hur vi ska göra. Men oavsett så kommer det att bli ett nytt hett derby där spänningen kommer vara hela vägen från till heat 30 totalt. Det är min gissning.

Gårdagens batalj hemma på Skrot-Anders arena var precis tuff som vi  räknat med. Indianerna, förstärkta med Anders Thomsen, stretade emot bra och mot sista delen utav matchen knaprade de även in en del poäng. När vi har en 10-poängsledning i paus och allt känns frid och fröjd, så är jag ändå sammantaget något missnöjd med slutsiffrorna. Segern borde ha varit något större. Det är känslan. Men det är också ett mycket starkt indianlag vi möter.

Poängbäst igår var Przemyslaw Pawlicki med 14 poäng på fem heat tätt följd av Maciej Janowski med 11+1 poäng på lika många heat. Tycker dessa båda tillsammans med Norbert Krakowiak (6+2 poäng på 4 heat) förtjänar extra beröm.

Nu blickar vi framåt. Sex dagar till nästa möte lagen emellan. Nya förutsättningar. Vi går såklart för ny vinst och avancemang till semifinal. Chansen är givetvis mer än god, där vi nu är i förarsätet i halvtid!

Med hopp om massvis med piratsupportrar på plats på Sannahed kommande vecka. Erat stöd behövs och nu tar vi oss vidare till semifinal i årets Bauhausliga tillsammans!!

Mot nya piratsegrar!!

/Anders Bylin

Dela nyheten: