Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Snopen avslutning milt sagt!

Featured Image

Igår kväll hemma på Skrot-Anders arena avslutade vi grundserien i Bauhausligan då regerande svenska mästarna Dackarna var på besök. Att få avsluta snyggt inför hemmapubliken var målet för oss samt att få med en go känsla inför det kommande slutspelet nästa vecka. Men tyvärr, trots ledning från heat 2 till heat 14, så var det en havererad motor som avgjorde matchen till gästernas fördel. Förlusten med 44-46 känns nu och kändes igår som ett rån. Snopet deluxe!

Vi inleder matchen stabilt tycker jag. Poängövertag med 4 pinnar inför första sladdpausen efter fyra heat med fina heatsegrar för både Jonathan Ejnermark i reservkampen samt Mathias Thörnblom som visade gästernas GP-stjärna Lebedevs att formen är på gång!

Vi drar sedan sakta ifrån de tre nästkommande heaten. Pawel Przedpelski visar sig ifrån sitt bästa åkhumör och tar två fina 3-poängare i stor still. Vaclav Milik fyller på även han med en fin vinst i det sjätte heatet. Så långt så såg allt mer än stabilt ut. Överläge med 8 poäng och det trots två nollor från vår lagkapten Oskar Fajfer. 25-17 och ny sladdpaus.

Det som stack ut mest under gårdagkvällen var nog att bana 4 var outstanding. Det fortsätter Dackarna att utnyttja i heat 8 och 9. Gästerna kryper närmare när deras toppförare levererar 3 raka heatvinster. 8 poängs försprång är nu nere till enbart två inför den lite längre pausen.

Vi tar ett bra snack där med alla i laget. Känslan är att vi har detta under kontroll. När Fajfer vinner heat 11 från just bana 4 så fyller Przemyslaw Pawlicki sedan på med en lika fin heatseger från just samma bana i det tolfte heatet. Gästerna kryper närmare igen sen och inför nomineringsheaten är vi endast två poäng före.

Vår lagkapten visar i heat 14 sitt gamla jag och vinner det klart. Tyvärr nollar Milik och fortsatt ledning med två poäng.

I matchens avslutande heat så startar storbror Pawlicki och Przedpelski som skjutna ut kanoner från tejpen. De skaffar snabbt ett 5-1-läge och håller det länge. Men på varv tre så händer det som inte får ske. Först så passeras Pawel av de båda dackeförarna och inte nog med det. Utan strax innan sista varvet påbörjas så får Przemyslaw stopp i ledningen där hans motor gav upp. Höjden av otur och vips så är det gästerna som snor åt sig en avslutande femetta och tyvärr också segern i matchen. Dackarna var således aldrig i ledningen under kvällen förutom efter det sista heatet, det 15:e.

Ja det är verkligen inte alltid rättvist i sportens värld. Men så här är det ibland. Vi i lagledningen är supernöjda med hur laget agerade i både Maciej Janowski samt Piotr Pawlickis frånvaro. Det tar vi med oss. Samt den ändå goa känslan som fanns där hos samtliga förare under hela kvällen.

Poängbäst var Pawel Przedpelski med fina 11+1 poäng följt av Przemyslaw Pawlicki (9+1) samt Oskar Fajfer (9). Men samtliga i laget ska ha med beröm godkänt!

Nu blickar vi snabbt framåt mot nästa veckas heta kvartsfinal hemma i Motala där vi tar emot Indianerna, vår rivaler från Kumla. Ett derby som kommer att bli hyperintressant. I och med Indianernas tredje placering i Bauhausligan så fick de välja motståndare först inför kvartsfinalserien. Och de valde oss. Något som vi ska visa dem att de inte borde ha gjort! Extra tändvätska kan jag lova!

Nu laddar vi på allesammans. Sponsorer, supportrar, förare, lagledning och övriga inom Piraterna Speedway. För kvartsfinalserien är bara ett delmål innan det är dags för semifinaler!

Mot nya piratsegrar! Tillsammans!

/Anders Bylin

Dela nyheten: