Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Sista pusselbiten på plats

Featured Image

NYFÖRVÄRV
Vi välkomnar den 24 årige polacken Norbert Krakowiak välkommen till klubben. Norbert som under förra säsongen körde för Indianerna i BAUHAUS-Ligan.

Krakowiak om att komma till klubben:
Jag är väldigt glad att få komma till ett lag med så många polska förare. Jag har aldrig tidigare fått chansen att köra på banan i Motala så jag ser verkligen fram emot första tävlingen. Ses pirater!

Anders Bylin om Norbert Krakowiak:
Då var Piraternas lag 2024 komplett. 8:e föraren med snitt blir ingen mindre är 24-årige polacken Norbert Krakowiak. Varmt välkommen till laget och Motala!!

Vår sista signing blev klar igår när kontraktet kom påskrivet i retur. Kontakten med Norbert och hans manager togs i ett tidigt skede men ingenting stressades fram och vi visste vart vi hade varandra under hela processen.

I Krakowiak får vi det vi letat efter. En förare, ung och hungrig, samt erfaren. Och som inte åker i England! Lägg därtill att han tagit klivet upp i Polen och åker i Liga 1 i Krosno. Norbert blir således klubbkamrat med Vaclav Milik. Och det känns ännu bättre.

Senaste säsongerna har vårat sista nyförvärv tillhört Indianerna, där han fått sparsamt med körtillfällen. Under fjolåret så återfanns Krakowiak endast i laguppställningen en gång. Och det var i premiärmatchen i Kumla mot just oss pirater.

På meritlistan finns bla två lagmästartitlar (EM samt VM) i och med att han tillhörde polska U-21-landslaget 2020.

Tycker det känns mycket bra i och med denna signering. Vi får in en förare som breddar laget avsevärt. Kapaciteten finns tveklöst, nu gäller det bara för oss i lagledningen att få Norbert att känna sig som hemma och hitta lugnet i gruppen, för då är jag helt säker på att vi kommer få stor nytta av denna herre.

Krakowiak kommer in i laget med ett snitt på 1.292.

Åter igen, varmt välkommen till Piraterna Speedway!!

Bara 69 dagar kvar tills tejpen släpps i Målilla.

Truppen 2024

Przemysław Pawlicki 2.179

Piotr Pawlicki 2.028

Oskar Fajfer 1.778

Maciej Janowski 1.769

Paweł Przedpełski 1.540

Václav Milík 1.415

Norbert Krakowiak 1.292

Jakub Krawczyk 1.250

Jonathan Ejnermark 0.500

Ludvig Selvin 0.500

Erik Persson 0.500

Dela nyheten: