Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Seger mot serieledarna

Featured Image

Tillbaka på vinnarspåret, äntligen.!! Vi har känt en sådan stor revanschlusta sedan förra veckans skrala insats nere i Västervik. En vecka som känts som tre fyra veckor. Så därför så var gårdagens storseger i returmötet mot just serieledande Västervik Speedway , 54-36, extra skön. Och oj så viktig för att hitta tillbaka till det positiva vi känt under de tre första matcherna av årets Baushausliga.

Ibland går det troll i det hela. Det vet vi sedan tidigare. Och då kan siffrorna skrena iväg lite. Likaså åt andra hållet. Igår så var vi med från start på vår hemmabana. Precis så som det ska vara. Banan var i kanonskick. Banpersonalen hade gjort ett kanonjobb innan matchstart. En stor eloge till dem!!

Matchen då? Jo vi tvingades ju till en sen ändring då Vaclav Milik kastade in handduken på söndagen pga en stukad handled. Med kort varsel så fick Oskar Polis en ny chans att visa upp sig. Vilket även blev premiär för honom på Autoexperten Arena. Och som han åkte!! Två solklara heatsegrar och 5-1:or i par med vår lagkapten Oskar Fajfer. Vilket lyft. Polis slutade på hela 8 poäng för kvällen efter att även fått åka i första nomineringsheatet. Imponerande debut hemma, där Oskar även var på plats tidigt för dagen och acklimatiserade sig samt tränade på banan.

När man ställer upp med ett sådant här starkt lag som vi gjorde idag, så känner man sig relativt trygg. Heat 1 slutar direkt i en 5-1:a för vår just nu hetaste förare Pzemek Pawlicki i par med Pawel Przedpelski. Fd världsmästaren Tai Woffinden får se sig frånåkt.

Sedan fortsatte vi sätta starterna. Vi var hungrigare än gästerna och revanschlusten kunde man nästan ta på.

Vår lagkapten Fajfer kör fullt 10+2 och väljer att vila i nominerinsheaten. Vilken körning. Här visar han verkligen hur viktig och bra han är. Och det med en skadad fot.

Tillbaks till vår klart mest lysande stjärna nu, Pzemek Pawlicki. En förare som just nu känns oslagbar på Duntis. Var inblandad i 4st 5-1:or och slutar på 11+3 poäng. Just nu spelar det ingen roll om han missar i starten eller inte. Han hittar vägar om och spår som ingen annan!!!

Även lillebror Piotr Pawlicki hade en grym kväll. Tillbaka i laget och man kunde ana en åksugen Piotr redan då vi träffade honom på matchdagen. 3 heatsegrar och 12 poäng imponerar. Vår snittmässigt bästa förare gav ett lugn till laget och han visar hur viktig han.

Efter att på nytt hittat åkformen i förra veckans match, så visade Pawel Przedpelski i väst 2 att han är tillbaka i gott slag igen. En stilförare som kan slå vem som helst. 11+1 poäng med två heatsegrar talar sitt tydliga språk. En Pawel i sådan här form kan ta oss långt!

Våra reserver var de som hade det tuffast igår. Tyvärr. Den fina inledningen på säsongen för både Jonathan Ejnermark och Ludvig Selvin verkar ha kommit av sig en aning. De ställs mot tuffa förare i varje heat dock ska man ha klart för sig. Lite stolpe in där och mungiporna åker mer uppåt. Båda kämpar på och har en glöd i ögonen. Dock så stannar båda på varsin poäng. Här har vi ett sparkapital så som jag ser det!

Med nästan 2000 personer på läktarna igen och i strålande sommarväder, så tror och hoppas vi att alla var nöjda med vad de fick uppleva och kommer tillbaka och stöttar vårat lag redan nästa vecka!

Nu andas vi ut ett kort stund för att snabbt ladda om till nästa veckas två matcher. Bortamatch mot Dackarna på tisdagen och sedan hemma mot svenska mästarna Smederna på onsdagen den 21 juni. Två lag som vi ska ta revansch på. Finns inget annat!

Mot nya piratsegrar!!!

Piratpoängen under kvällen:
1. Przemysław Pawlicki 11+3 (2´ 3 3 1´ 2´)
2. Paweł Przedpełski 11+1 (3 2 2´ 1 3)
3. Oskar Fajfer 10+2 (2´ 2´ 3 3)
4. Oskar Polis 8 (3 3 1 0 1)
5. Piotr Pawlicki 12 (3 1 3 2 3 )
6. Ludvig Selvin 1 (0 1 0)
7. Jonathan Ejnermark 1 (1 0 0)

Dela nyheten: