Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Seger i årets första hemmamatch och flera positiva besked!

Featured Image

Ja det var ju bara att hoppa upp på hästen igen som jag nämnde inför gårdagens premiärmatch hemma på Dunterberget mot gästande Smederna. Vi gör vårat jobb, visar hur starka vi är på vår hemmaoval. Segern med 50-40 satt dock ganska så långt inne. Gästerna från Eskilstuna hängde med länge och väl i matchen. Dels tack vare några toppningar men också pga att vi inte fick till inställningarna förens senare under kvällen. Starterna fungerande heller inte inledningsvis. Men när pusselbitarna väl föll på plats så kunde vi dra ifrån och vinna med en ganska så betryggande marginal. Skönt att ha med  sig till returmatchen senare under säsongen, då även bonuspoängen ska delas ut.

Vi inleder på bästa sätt med en 5-1:a i första heatet. Maciej Janowski och Pawel Przedpelski är ohotade från start till mål.

Sedan följer sex heat där vi endast lyckas vara först i mål vid ett tillfälle och det är när vår nummer 5, Piotr Pawlicki, visar att speedway består av fyra varv. Vårat ankare jagar gästernas Kim Nilsson frenetiskt och lyckas till slut passera under sista varvet! Precis så här skall speedway vara!!

Ställningen efter 7 körda heat är 22-20 i vår favör. Vi har ett bra teamtalk där samtliga i laget är med och diskuterar. Små ändringar och ett litet större fokus på just starterna är vad som behövs för att vi ska hitta rätt under resten utav matchen.

Oskar Fajfer i par med Przemyslaw Pawlicki ordnar kvällens andra 5-1:a i heat 8 och sen följer lillebror Pawlicki upp med sina andra raka heatseger i heat 9 på ett mycket övertygande sätt. Och när Maciej Janowski tar sin andra 3:a för kvällen i heat 10 och får med sig Jonathan Ejnermark, på sin andra cykel, på enpoängaren går vi till ledning med klara 34-26 inför långa pausen.

Smederna kontrar sedan tillbaka i de nästkommande två heaten tack vare två toppningar som faller väl ut. Drabik och Tungate är snabba o visar vägen för gästerna. Helt plötsligt så har vi endast två poängs övervikt.

Kvällens vassaste heat, det 13:e, blir matchavgörande. Våra starkast lysande stjärnor Janowski och Piotr Pawlicki visar att närmare än så här skulle inte Smederna komma. Femettan är ohotad där Pawlicki är först över målinjen. Parspeedway i världsklass!

I nomineringsheaten så inleder Fajfer och storebror Pawlicki med en 3-3:a i det 14:e heatet. Gästernas vassaste förare för kvällen Maksym Drabik är först i mål. Men segern är säkrad inför det sista heatet.

Heat 15 blir en repris på heat 13, en ny femetta genom Janowski och Piotr Pawlicki. En ohotad sådan där man verkligen kunde se hur bra de trivs på banan tillsammans. Parspeedway när den är som bäst. Speedwaygodis vill jag nog kalla det 🙂

Första hemmamatchen avklarad med en klar vinst. Det känns oerhört skönt och det finns mycket bra att bygga vidare på.

Toppbetygen går såklart till Maciej Janowski, 11+3 poäng samt Piotr Pawlicki som kör in fina 12 poäng med 4 heatsegrar.

Övriga i laget får klart godkänt. Alla bidrar med poäng denna gång. Det är viktigt. Ludvig Selvin visade verkligen att han tagit flera kliv framåt och Ejnermark var sig lik igen efter cykelbyte inför hans sista heat.

Pawel, Oskar och Przemyslaw sliter hårt och borde kanske fått med sig några fler poäng med lite tur. Men överlag mycket stabila poängplockare.

Nu njuter vi en kort stund av denna sköna seger. Och sedan är det bara att börja ladda om batterierna till nästa veckas intressanta och heta derby borta mot Vargarna i Norrköping. Sannerligen en utmaning att sätta tänderna i för oss!

Väl mött snart igen!

Mot nya piratsegrar!

Dela nyheten: