Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Säsongen över efter svag insats i kvartsfinal 2.

Featured Image

Har så här dagen efter gårdagens debacle i Kumla och det direkt avgörande mötet med Indianerna i andra kvartsfinalmötet haft svårt att ta till pennan. Besvikelsen över att vi inte står upp för Piraterna som klubb och äran är oerhört stor. Nästintill overklig. Vad hände liksom? Precis allt som inte fick gå fel gjorde det istället. Förlust kan man absolut ta men bara om man bjuder upp till dans, som ett lag.

Förlustsiffrorna 34-56 är inte så mycket att säga om. Hemmalaget satte full fart från början och visade verkligen att Sannahed är deras hemmabana. Vi stod liksom på hälarna och tillät Indianerna att briljera från start och in i första böj. Därefter var det sedan tyvärr inte speciellt många omkörningar.

Femetta direkt i heat 1 i baken trots Maciej Janowski på startlinjen följdes sedan upp med ett utav våra få glädjeämnen för kvällen, Norbert Krakowiak, som där vinner reservheatet snyggt dock utan att få med sig Jonathan Ejnermark på poängplats.

Ny femetta i heat tre där Pawel Przedpelski i par med vår lagkapten Oskar Fajfer hamnar på efterkälken direkt från start. Dudek/Chugonov är aldrig hotade och underläge med 5-13!

Stolpe in får vi i heat fyra när hemmalagets Thomsen kör omkull på eget bevåg i startsvängen och blir utesluten. I omstarten så är Przemyslaw Pawlicki i par med Krakowiak ett par nummer för stora för hemmalagets unge Rasmus Karlsson. Przemek först i mål och underläge med fyra poäng.

I första sladdpausen så känns det trots allt som om alla är påkopplade och lugna med inställningar osv. Trodde vi. För sedan i det så viktiga 5:e heatet agerar Fajfer/Ejnermark som statister mot Grahn/Buczkowski. Man trodde inte sina ögon här. Ny missräkning de luxe och vi tvingas till toppning redan i heat 6.

Här visar vår solklart bäste förare för kvällen Przemek att han kan och vill förlänga vår säsong med Piraterna. Fin heatseger men när självaste Janowski nollar så missar vi chansen att krypa närmare hemmalaget. Ny klar missräkning såklart. Igen.

Hemmalagets fjärde femetta kommer redan i nästa heat, det sjunde. Fajfer faller i första sväng och blir utesluten. I omstarten blir sedan Przedpelski akterseglad av hemmalagets Wozniak/Buczkowski och vi har ett underläge på hela 15-27 inför andra sladdpausen.

Vi har här ändå ett ganska så bra snack i laget. Visst, det är hängande huvuden men i totalen är vi endast 8 poäng efter. Så det ska absolut vara möjligt att hämta in.

Åt Chugonov i heat åtta är det inte mycket att göra men vi får ändå 3-3 i heatet när Przemek och Norbert är före Dudek i mål. Tyvärr så kommer nog kvällens största plump i protokollet i det efterföljande heatet när Thomsen i par med Karlsson ger hemmalaget deras femte 5-1:a för kvällen mot ett svagt piratpar i Janowski/Thörnblom. Så otroligt oväntat scenario här och uppförsbacken total med underläge 19-35.

Storebror Pawlicki håller sedan stången och ger oss ett 3-3-resultat i det tionde heatet. Åter igen är det en piratförare som nollar, denna gång Ejnermark och vi kan ej krypa närmare hemmalaget. Frustrerande milt sagt.

I långa pausen så kunde vi snabbt konstatera att med ett underläge på 16 poäng så krävdes det att vi skulle avsluta med fem raka 5-1:or för att få till ett oavgjort resultat i totalen och därmed omkörningsheat.

Intoppade Krakowiak får stopp tidigt i heat 11 och därmed var matchen i princip över. Pawel tar tvåpoängaren bakom hemmalagets bäste förare för kvällen Chugonov.

Att sedan vår klart mest meriterade förare Janowski vaknar till i heat 12 spelar ingen roll. Tyvärr så föregås Maciejs heatseger med ett fall i första böj där vår lagkapten Fajfer tyvärr faller så pass illa att han tvingas utgå från tävlingen i ambulans med befarad knäskada. Smärtan var tung att se på nära håll. Det är sedan i omstarten för samtliga förare som Janowski är snabbast. Ejnermark ersätter här Fajfer men utan att på nytt få till det. 3-3 i heatet således.

Nytt poängövertag för indianförarna i heat 13 och vi har otroliga 29-49 inför nomineringsheaten. Detta i en avgörande kvartsfinal!

Vi försöker ändå avsluta snyggt inför alla tillresta piratsupportrar men det vill sig inte alls. Hemmalagets reserver tar en 4-2:a i heat 14 mot våra mer rutinerade Krakowiak/Przedpelski.

I det avslutande heatet så sätter vi punkt för säsongen 2024 med ett 3-3-heat. På nytt är det Chugonov som är först över mållinjen. Pawlicki och Janowski jagar febrilt men utan att lyckas hota hemmaföraren nämnvärt.

En mörk kväll för oss pirater där vi verkligen lyckas vara som sämst när det gäller som mest. Åtminstone känns det så idag dagen efter uttåget ur årets SM-slutspel i Bauhausligan. Vad som gick fel igår och vad som varit bra och mindre bra under säsongen får vi utvärdera i närtid. Just nu är det bara tungt. För oss alla.

Przemyslaw Pawlicki med 15 inkörda poäng var vår klart mest lysande stjärna på Sannahed igår. Även Norbert Krakowiak ska ha beröm med fina 8+2 inkörda poäng. Resten får klart underkänt. Med två förare utav sju som levererar vinner man inga matcher. Speciellt inte mot ett oerhört starkt hemmalag i Indianerna. De var i denna kvartsfinalserie ett nummer för stora för oss, tyvärr.

Nu finns bara en väg att gå och det är framåt. För Piraterna Speedway kommer komma tillbaka starkare till 2025. Var så säkra!

Tack för mig.

/Anders Bylin

Dela nyheten: