Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Säsongen 2024 rullar i gång, äntligen!!

Featured Image

Efter kanske den ”längsta vintern hittills så är det åter igen dags för oss pirater att fajtas om poäng i Bauhausligan. Säsongen 2023 har vi lagt bakom oss och nu är siktet inställt på att ta ytterligare kliv. Och förutsättningarna för just det finns onekligen. Känslan i och med laget är oerhört bra.

I morgondagens premiärmatch borta, ställs vi mot fjolårets svenska mästare Dackarna. Ett lag som även denna säsong med sin jämna trupp, lär vara med och slåss om de ädlaste medaljerna. Med toppar i Bewley, Kurtz, Lebedevs och Jensen, så förstår ni alla att vår uppgift imorgon lär bli något att bita i verkligen.

Då vi under fjolåret, enligt mig, stod för vår bästa insats i ligan borta mot just Dackarna (vinst 42-48), så känns det dumt att ändra allt för mycket på vårat tänk. Både Daniel och jag var snabbt överens om att ge nästintill samma lag chansen på nytt även 2024.

Vi börjar således med vår bäste förare under 2023, Przemyslaw Pawlicki i väst 1. Även om årets säsong inte startat lika övertygande, så är vi inte ett dugg oroliga för Pzemeks form som sakteliga ändå tagit sig. I piratvästen vet vi att han levererar.

Vaclav Milik blir Pzemeks parhäst i väst 2. Här har vi en förare som besitter en smygande stabil formkurva för stunden. Sisådär start i England men i övrigt mer än ok, vilket är en trygghet för oss. Här kan vi förvänta oss många inkörda poäng.

Enda skillnaden från fjolåret blir att vårat nyförvärv, Maciej Janowski tar väst 3. Våran starkaste värvning lär vara mer än hungrig mot sin gamla lagkamrater. Och formen är det sannerligen inget fel på. Magic har hittat rätt och flyger fram i Polen. Något mer svajigt i England, där det är en helt annan speedway mot vad han är van vid. Ska vi gissa på att Janowski bli kvällens förare?

Vår lagkapten Oskar Fajfer, blir oerhört viktig denna afton. 2 heat tillsammans med Maciej i väst 4 bl.a och så med i nyckelheatet det 5:e. En hektisk inledning på matchen väntar för Fajfer, som inlett 2024 klart godkänt. Tagit bra med poäng och verkar redan ha hittat ”det”. Oskar, som enbart åker i Polen och Sverige, har flertalet gånger hört av sig under vintern, stämt av läget och varit aktiv. Här finns en hunger och revanschlust efter det lite snöpliga slutet på 2023 års säsong, det kan jag lova!

Lillebror Pawlicki får på nytt chansen i väst 5. Platsen känns vikt för Piotr, som nu kommit igång riktigt bra i både Polen med mycket inkörda poäng för ditt Zielona Gora, samt internationellt (SEC).England är England som vi säger. Men även där kommer poängen trilla in framöver. Så vi är oerhört trygga med vårat ankare.

En kväll som Jonathan Ejnermark sent ska glömma var just nere i Målilla i fjol. 8 stabila inkörda poäng och kvällens förare. Att väst 6 är hans även imorgon var väl ingen högoddsare. Då säsongen i Sverige kommit igång sent så vet vi dock ej hur formen är, då Jonathan enbart mäktat med en tävling. Men känner jag han rätt så ska det inte spela någon roll när väl tejpen går upp.

Siste man, i väst 7, blir åter igen unga talangen Erik Persson. Erik som hunnit med en del tävlingar redan, har visat på stigande form rejält. Träningsmatchen i Mariestad under den gångna veckan, gav oss mersmak. Med 8 inkörda poäng visade han att det var han vi skulle satsa på i premiärlaget.

Det känns oerhört bra att vi är igång igen. Som man har saknat detta. Vi i lagledningen är jäkligt taggade och lovar att vi ska göra allt i vår makt för att även denna säsong ska starta bra, fortsätta bra och sen avslutas ännu bättre.

Mot nya sköna piratsegrar!!!

Dela nyheten: