Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Säkrat slutspel och bonuspoäng men i övrigt en del att önska.

Featured Image

Matchen igår, den så viktiga borta mot Smederna, blev precis så tuff och jämn som vi förväntat oss. Tyvärr så levererar inte våra tre toppförare som de kan och då blir det svårt för oss att vinna. Speciellt mot ett hemmastarkt lag som sent i matchen rycker ifrån med två femettor. Förlusten med 41-49 ger oss dock bonuspoängen men inför sista omgången nästa vecka är chansen till en tredje plats i Bauhausligan ej längre nåbar.

Matchen är precis så jämn som vi kunnat ana redan från start. Inget utav lagen lyckas rycka ifrån poängmässigt. Heaten är täta med en rad omkörningar där mestadels hemmalaget hittar de där ultimata linjerna ute på banan. Men vi krigar på alla i laget och tappar aldrig kontakten med Smederna. Mycket tack vare en glödhet lagkapten i Oskar Fajfer och en nästan lika vass reserv i Mathias Thörnblom.

Väl framme vid den långa pausen efter 10 heat är ställningen i matchen 30-30. Vi har ett bra snack och känslan är ju att just efter heat 10 så är vi som starkast. Som vanligt. Så lugnet i laget består och alla är påkopplade.

Men väl framme vid heat 11 så omkullkastas allt ovan. Wojdylo, som mäktat med en poäng på tre heat, flyger fram till en femetta för Smederna tillsammans med Tarasenko. Maciej Janowski och Norbert Krakowiak mäktar ej med att störa hemmaförarna, något som förvånar oss i lagledningen mycket.

Heat 12 och vi är på väg att kontra med en egen femetta då Fajfer i par med storebror Pawlicki är snabbast från start. Men Przemek får ett res och går omkull på första varvet och heatet slutar hastigt och lustigt 3-3 istället. Snöpligt.

Vi får klia oss än mer i huvudet efter att heat 13 avslutats. Våra två stabilaste heatledare, Janowski och Piotr Pawlicki får se sig slagna av båda hemmaförarna i Jensen/Tarasenko. Helt plötsligt var det trygga i laget som bortblåst, bonuspoängen i fara och matchen nästintill förlorad. Underläge med 35-43 inför nomineringsheaten.

Matchen avgörs i heat 14 när Wojdylo på nytt är snabbast. Fajfer är tvåa i mål och Thörnblom nollar tyvärr.

Inför avslutande heat 15 så var alltså matchen förlorad. Det som stod på spel var bonuspoängen. 3-3 hade gett omkörning om just densamma. Glädjande så visar våra bröder Pawlicki lite gamla takter då tejpen går upp. Piotr får äntligen till det likt det vi är vana vid och vinner heatet med Przemek på en tredje plats. Hemmalagets Nilsson/Tarasenko hotar något men 4-2:an är stabil. Och bonuspoängen är vår!!

Denna sjua som vi använde oss av igår är troligtvis den starkaste vi kan mönstra med tanke på snittregler. Men av kvällen att döma så har vi en hel del att fundera på.

Norbert Krakowiak visade helt andra takter och borde haft fler poäng. Blev omkullkörd av en hemmaförare men själv utesluten. Ett domslut som lika gärna kunde varit tvärtom. En 50/50-situation.

Mest glädjande var såklart Oskar Fajfers fortsatt fina form. 12+1 poäng på fem heat med otroliga starter är med beröm godkänt. Vår lagkapten har prickat in formtoppen lagom till slutspelet!

Likaså vår skåning Mathias Thörnblom ska ha samma betyg. 7 stabila poäng på sina första tre heat var mycket glädjande. Nollan i heat 14 är inte mycket att säga om.

Vår andra reserv, Jonathan Ejnermark kämpade och slet matchen igenom. Men tyvärr så vill det sig inte på nytt på bortaplan för vår värmlänning. Jonathan som hittat en stabilitet hemma behöver göra detsamma på bortaovalerna. Och då lär poängen trilla in även där.

Sist men inte minst så har vi våra tre toppförare, som vanligtvis levererar stabilt med inkörda poäng. Men, under gårdagskvällen så hade samtliga tre det oerhört tufft. Maciej Janowski mäktar med endast 4 poäng på fyra heat!! När hände det senast? Och på en bana som han stortrivs på dessutom.

Przemyslaw Pawlicki blandar och ger. 7 poäng på fem heat är långt ifrån hans kapacitet. Visst, två fina heatsegrar men även två nollor. Enpoängaren i heat 15 var dock en viktig sådan.

Även Piotr Pawlicki kan så mycket bättre. Piotr landar på 8+1 poäng på fem heat. Också en bra bit ifrån hans normala poängskörd. Det var först i heat 15 och vinsten där, som vi kände igen vårat ankare.

Förlusten igår i Eskilstuna blev en snöplig sådan. I alla fall enligt mig. Men Smederna gör det bra. Och på hemmaplan är de svårslagna. Flera förare presterar på väldigt hög nivå och då får man som bortalag det oerhört tufft.

Nästa vecka så avslutar vi grundserien hemma mot Dackarna. En match som kommer bli sevärd med massor med världsförare på plats på Skrot-Anders arena. Två lag som vill visa vad man går för inför kommande kvartsfinaler.

Tillsammans nu alla! Tillsammans går vi för vinst och på så sätt få med oss en go känsla inför slutspelet och en eventuell bättre tabellplacering. Och väl där kan som bekant allt hända.

Mot ny piratseger!

/Anders Bylin

Dela nyheten: