Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Premiärförlust borta mot Dackarna

Featured Image

Med en kopp kaffe i handen ska man nu försöka sammanfatta gårdagkvällens premiärmatch i årets Baushausliga. Och vart börjar man efter en förlust med klara 35-55?

Känslan inför matchen var bra och förhoppningen om att vi skulle kunna upprepa fjolårets seger nere i Målilla fanns och kändes realistisk. Men som jag misstänkte skulle det behövas en rejäl laginsats där samtliga förare i laget behövde bidra. Tyvärr blev nu inte så fallet och enbart 2-3 förare kom upp i någorlunda normal standard. Då blir siffrorna så här stora. Samtidigt ska man ha med sig att hemmalaget är oerhört starka nere i Målilla. Endast en förlust under 2023, och den var mot oss.

Vi inleder matchen väldigt tveksamt. Två raka femettor i baken satte liksom tonen på denna afton i ett kylslaget Småland. Första glädjeämnet för kvällen var Maciej Janowskis seger i heat 3, dock slutade Oskar Fajfer sist och således 3-3.

I första sladdpausen var underläget 7-17 och vi tog kvällens första teamtalk. Men effekten uteblev. Vi var hela tiden efter i starten och en halv cykellängd efter in i första sväng. Det på en bana för kvällen där just starterna skulle fälla avgörandet.

Heat 5-7 avverkas och underläget växer till 13-29. Så långt har vi enbart varit först över mållinjen i ett heat. Ingen poängövervikt heller under matchens 7 första heat och med många frågetecken i laget. Dock så fortsätter vi med att analysera, hitta rätt och pusha varandra. Ett bra snack i andra sladdpausen tycker jag.

I heat 8 så visar Piotr Pawlicki sitt vanliga jag, med fart och bestämdhet, och tar imponerande 3-poäng när han är före både Bewley och Jensen. Tyvärr blir det ingen poäng för Erik Persson och bara 3-3 således.

I heat 9 så toppar vi in Janowski istället för Vaclav Milik och i par med Przemyslaw Pawlicki så tar vi vår första femetta för kvällen. Första heatet med poängövervikt. Och det är Janowski som bäddar för det med outstanding parspeedway. Underläget minskar till 12 poäng.

Skulle nog säga att nyckelheatet, det tionde, blir det som till slut gör att vi tappar ”kontakten” med hemmalaget. Piotr Pawlicki får stopp i ledningen och en 3-3:a blir istället 1-5. Ställningen 38-22 till Dackarna i paus speglade dock matchbilden.

Vi lyckas med en ny toppning i heat 11 där på nytt Milik ersätts. Nu av lillebror Pawlicki som i par med Janowski tar vår andra femetta för kvällen. Åter igen är det tack vare Maciej som visar hur just parspeedway ska köras.

Dock så tar det roliga slut där. Nästkommande två heat slut 2-4 samt 1-5 och vi ligger under med hela 18 poäng inför nomineringsheaten.

Vi lyckas hålla hyfsat jämna steg i de avslutade heaten tycker jag där det är oerhört hög klass på speedwayen. Det ska man verkligen ha med sig. GP-klass på dem!

En enkel avslutande analys är att vi hade frågetecken inför matchen. Och de är fortfarande just frågetecken. Vi är först i mål i enbart 4 heat, har poängövervikt två heat. Då är matematiken enkel att förstå.

Janowski, kvällens piratförare på 11+3 poäng, är med beröm godkänd. Bröderna Pawlicki får också godkänt, där de sliter stundtals utan riktig utdelning. Övriga i laget har mer att bevisa.

Första matchen avklarad. Svårt att dra för stora växlar tycker jag. Vi kom ner till Målilla med förhoppningen om att kunna upprepa fjolårets kanonmatch men vi räcker inte till mot ett mycket starkt hemmalag. Vi är ihåliga samtidigt som Dackarnas förare med minst inkörda poäng för kvällen hamnar på 4 pinnar. Vi har där 4 förare som tillsammans mäktar med 5+1 poäng. Då förstår ni.

Nu blickar vi framåt mot en härlig hemmapremiär nästa vecka mot Smederna!! Med mycket folk på läktaren och strålande solsken, lovar vi att komma revanschsugna och bjudapå underhållning i världsklass.

Snart ny match och nya tag! Tillsammans mot nya piratsegrar!!

Dela nyheten: