Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Persson stannar

Featured Image

Skövdes bästa speedwayförare fortsätter i klubben

Nästa kontraktsförlängning för klubben är 18 årige Erik Persson som under året gjorde sin BAUHAUS-Ligan debut i Västervik på nationaldagen, imponerade då på lagledningen och fick chansen igen i Målilla några veckor senare och då kom även första poängen i högsta ligan. Erik som började med speedway bara för några år sedan har haft en väldigt fin utveckling på de få åren han varit aktiv så vi hoppas att denna utvecklingskurva fortsätter så som den gjort tidigare så kommer han ta en plats i startsjuan framöver.

Erik Persson om att förlänga med klubben:
Jag är glad att jag får fortsätta med klubben, jag fick ett väldigt fint välkomnande av både klubben, lagledningen och grabbarna i laget, så det kändes självklart att fortsätta i Piraterna även till nästa säsong

Assisterande lagledare Anders Bylin om Erik Persson:
Känns mycket bra att förlänga kontraktet även med Erik. En 18 år ung kille som gjorde sin debut i Bauhausligan under 2023 och som vi tror mycket på. Utvecklingskurvan ser ut att gå spikrakt uppåt med mer körning i Allsvenskan plus förhoppningsvis många matcher i piratvästen.
I Erik får vi behålla en talang som verkligen utvecklats i snabb takt. 2024 blir hans fjärde säsong som speedwayförare. Onekligen en intressant resa vi vill vara en fortsatt del av.

Team Persson ville stanna kvar och det är vi glada för. Ömsesidigt från vår sida. Samarbetet har fungerat exemplariskt. Och nu får vi hoppas att nästa säsong blir ytterligare ett kliv i rätt riktning. Talangen och viljan finns onekligen. En orädd förare som väntar på att få visa upp sig för hemmapubliken. En oturligt skadad tumme satte ju tyvärr stopp för det under gångna säsongen.

Då hans snitt är 0,5 så tar Skövdesonen inte upp någon plats i truppen vilket således gör att vi fortfarande har tre platser kvar att fylla innan 28 februari.

Vi fortsätter jobba med nya påskrifter. Håll utkik..:)

Vi välkomar Erik och team Persson välkomna tillbaka till Motala under 2024.

Truppen 2024:

Przemysław Pawlicki 2.179

Piotr Pawlicki 2.028

Oskar Fajfer 1.778

Paweł Przedpełski 1.540

Václav Milík 1.415

Jonathan Ejnermark 0.500

Ludvig Selvin 0.500

Erik Persson 0.500

Dela nyheten: