Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Nytt hett derby och bibehållen segersvit?

Featured Image

När vi imorgon eftermiddag beger oss norrut för nytt derby i Bauhausligan, så är det ett oerhört prestigefyllt sådant då vi gästar rivalen Indianerna ute på racingbanan i Sannahed. Efter tre raka segrar så hungrar vi i Piraterna efter ytterligare en och bibehållen winningstreak. Hemmalaget i sin tur, står på två vinster samt två förluster och kommer närmast från en svidande förlust borta mot Västervik i förra omgången. Två lag som således lär komma att bjuda upp till dans. Var så säkra!!

Till denna match så väljer vi i lagledningen att rotera lite på manskapet i morgondagens startsjua. Sedan förra veckans fina hemmaseger mot Rospiggarna så står denna vecka Piotr Pawlicki samt Vaclav Milik utanför laget. In kommer istället på nytt vår lagkapten Oskar Fajfer (räkna med en åksugen kapten) och så hälsar vi Norbert Krakowiak välkommen in i Piraterna Speedway på riktigt, då han gör sin debut i piratdressen och det sker alltså på hans gamla hemmabana uppe i Närke.

Dessa byten får säkert en del att höja på ögonbrynen lite men faktum är att vi behöver rotera en del i truppen vad gäller startsjuan. Alla behöver få visa vad de går för. Och det är i ett eventuellt kommande slutspel vi ska vara som bäst. Därav dessa ändringar. Vi behöver testa alla möjliga uppställningar utan att för den skull tulla på kvaliteten. Vår raket Piotr Pawlicki, som dock inte har banan på Sannahed som någon favorit, blev såklart ledsen och arg över beskedet. Men förstår även hur vi tänker. Detsamma gäller såklart Vaclav Milik, speciellt efter dennes fina framträdande på Skrot-Anders Arena förra veckan.

Laget i sin helhet:

1 Maciej Janowski
2 Norbert Krakowiak
3 Pawel Przedpelski
4 Oskar Fajfer
5 Przemyslaw Pawlicki
6 Mathias Thörnblom
7 Jonathan Ejnermark

Placeringen av förarna var ganska så enkel och vi var snabbt överens Daniel och jag.

Och vem är bättre än Maciej Janowski att ta hand om och hjälpa Norbert Krakowiak rätt på banan? Förmodligen ingen. Utan här satte vi utan tvekan dessa herrar tillsammans som nummer 1 och 2. Något vi tror på kommer falla väl ut.

Efter att förra året åkt som nummer 5 i premiärmatchen borta mot Indianerna, så ändrar vi lite denna gång och tror att väst 3 passar Pawel Przedpelski som handsken. Numret högre, dvs 4, tar vår lagkapten Oskar Fajfer hand om. Samma som i fjol och det föll ju väl ut. Känns tryggt med båda dessa herrar på dessa nummer. Speciellt efter helgens resultat i polska högstaligan.

Przemyslaw Pawlicki blir ”ankaret” och åker som nummer 5. Här har vi en kille som är på uppåtgående vad gäller form. Har dock en bit kvar till 2023 års nivå visserligen men närmar sig med stormsteg.

Reservparet Mathias Thörnblom och Jonathan Ejnermark är intakt sedan förra omgången. Enbart positionsbyte inbördes. Detta par var det aldrig någon tvekan på inför laguttagningen då båda körde fullt i sin allsvenska klubbar i torsdags. Ett imponerande formbesked som vi hoppas håller i sig även under kvällen imorgon.

I övrigt kan nämnas att alla våra piratförare som var i farten i helgen som var gjorde mer än väl ifrån sig. Sköna besked som stärker oss i lagledningen vad gäller laguttagningen. Det bådar mycket gott. Starkast lysande stjärnan var såklart Maciej Janowski som knep andra platsen bakom Lebedevs i årets första EM-tävling. Men det kunde lika väl blivit en ädlare placering då Maciej var i ledning in på det sista varvet.

Nu laddar vi på ordentligt alla. Förare likväl som alla våra fans! Och så hoppas vi på ett stort stöd på plats imorgon på Sannahed. Det vill vi såklart ha och kommer behöva då ett derby alltid är just ett derby. Allt kan hända men vi både hoppas och tror att vi kan få åka hemåt med två ytterligare sköna poäng till Motala när dammet lagt sig runt klockan 21.00.

Tillsammans alla, mot nya piratsegrar!!

Dela nyheten: