Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Marginalerna emot kostade oss onödigt segern mot serieledarna!

Featured Image

Då de är bråda tider med nytt möte med Lejonen under kvällen så blir denna sammanfattning kortare än vanligt pga tidsbrist. För igår var en hektisk kväll och natt med tanke på allt som hände.

Gårdagkvällens batalj hemma på Skrot-Anders arena mot serieledande och hittills obesegrade Lejonen blev precis så tuff som vi räknat med. Några få avgörande sekvenser där marginalerna inte var med oss samt att gästerna hade en världsmästare i Bartosz Zmarzlik i laget, gjorde att vi tappade greppet och den ledning vi hade i matchen t.o.m. heat 12. Förlust med 43-45 känns även dagen efter missvisande och onödig!!

Matchavgörande skulle heat 13 visa sig vara, där vi tänkt avgöra tillställningen med Przemyslaw Pawlicki samt Oskar Fajfer bakom tejpen. Tre poängs ledning inför detta så viktiga heat. Lidsey/Berntzon kändes fullt överkomliga med tanke på hur kvällen utvecklat sig. Men tyvärr så gick allt fel i heatet. Först så missas det i parkörningen i ett 3-3-läge och Fajfer går omkull då platsen inte fanns längst ut vid sargen. Oskar utesluten. I omstarten så kör sedan Pawlicki omkull i utgången av första böj direkt efter start på eget bevåg och blir således även han utesluten. Heatet slutar 0-5 och vi var helt plötsligt i ett underläge med 2 poäng.

I nomineringsheaten så satsar gästerna på att försöka ”döda” matchen redan i heat 14 med GP-förarna Kubera/Zmarzlik. Omöjlige fullpoängaren Zmarzlik vinner heatet men vilt jagande Piotr Pawlicki, som sånär är förbi, tar andra platsen där Vaclav Milik tyvärr nollar.

Inför sista heatet har vi chansen att åtminstone få till oavgjort i matchen men då krävs en 5-1:a. Ingen omöjlig uppgift för storbror Pawlicki i par med Przedpelski. Men åter igen är det en krasch som ställer till det för oss. Pawel fajtas om förstaplatsen med Cierniak och sedan ut på andra varvet så kör lejonföraren snävt in framför Przedpelski och får tag i Pawels styre. Kraschen är ett faktum. Cierniak utesluten och tyvärr så kan sedan Przedpelski ej medverka vid omstarten av detta så viktiga heat. Mathias Thörnblom, som inledde kvällen så lysande, ersätter. Tyvärr saknas farten hos vår skåning där och gästernas Oliver Berntzon trycker sig in mellan våra hemmaförare och heatet slutar 4-2 vilket inte räcker till för vår del. Snöpligt milt sagt. Och Lejonen är därmed fortsatt obesegrade i årets Baushausliga.

Vill ge samtliga förare i laget med beröm godkänt igår kväll. Alla krigade på och utan alla dessa konstiga händelser på banan så är jag övertygad om att vi kunnat rubba gästerna. Vi var ju trots allt i ledning i matchen ända fram till heat 12. Som mest med 7 poäng. Därför känns denna förlust så onödig. Men speedway är speedway och det går fort åt båda hållen. Charmen med sporten ja, men just idag håller jag inte med, såklart.

Poängbäst i piratlaget var vårat ankare Piotr Pawlicki med 10+1 poäng. Storebror Pawlicki därefter med 9+1 poäng. Nämnas bör också Mathias Thörnblom som med sina två finfina heatsegrar körde in 7 poäng.

Snart dags att åka söderut, till Gislaved,för returmöte med Lejonen Speedway. Hoppas verkligen vi kan studsa tillbaka snabbt och få med oss minst 2 poäng hem till Motala, helst 3 såklart då vi även kör om bonuspoängen i afton.

Tillsammans!! Mot nya piratsegrar!!

/Anders Bylin

Dela nyheten: