Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Mardrömskväll där absolut ingenting fungerade!

Featured Image

Siffrorna 25-65 är absolut inget man kan förklara bort efter gårdagens erkänt svåra bortamatch mot guldfavoriten Västervik på Hejla Arena. Exakt så överlägsna som siffrorna visar var hemmalaget och när vi endast har en förare som står upp under hela kvällen så blir uppgiften mer än övermäktig.

Redan på förhand så var uppgiften svår såklart. Guldfavoriterna Västervik med förare i otrolig form samt att vi var både skadeskjutna och saknade våra kanske två starkaste förare. Men det ska inte få se ut som det gjorde. Jag kan bara sammanfatta gårdagen som ett totalt mörker där siffrorna skenade iväg onödigt mycket. Dock så ska man ha klart för sig att vi verkligen försökte. Alla letade febrilt efter rätt inställningar. Mekaniker liksom förare försökte hjälpa varandra, utan att vi lyckades störa hemmalaget.

En förare som får med beröm godkänt är såklart vår lagkapten för kvällen, Przemyslaw Pawlicki. Med sina 13 inkörda poäng på sju heat, varav två heatsegrar, så var Przemo den ende som både visade form och lite ”vassa” armbågar. Det som gjorde att poängskörden inte blev större var det tuffa körschemat med extraheat. Cyklarna hann inte kylas ner som sig bör, vilket är förståeligt. Den ende föraren igår som vi kunde toppa med dessutom!

Övriga förare i laget ger jag underkänt. Och det utan att blinka. Visst, alla försökte men det gav inga som helst resultat. Något jag har oerhört svårt att förstå då de är oerhört proffesionella och mer mycket erfarenhet samtliga. Ett totalt laghaveri!

Pawel Przedpelski hade fart i sitt första heat men där gick hans motor sönder och därefter så var både självkänslan och farten som bortblåst. En förare som jag hade räknat med skulle åka tvåsiffrigt. 5 poäng på sex heat är långt under Pawels förmåga.

Norbert Krakowiak lyckades endast skrapa ihop 2+1 poäng på sina fem heat. Borttoppad i ett heat dessutom. Var enbart före en hemmaförare vid ett tillfälle. Det räcker inte på långa vägar.

Från att ha varit vår bästa förare förra veckan, så var Vaclav Milik igår kväll en skugga av formen han visade upp på vår hemmaoval då. Blott 4 poäng på sex heat utan att vara före en västerviksförare en endaste gång. Långt under Vaclavs normala förmåga och poängskörd.

Våra svenska reserver, Mathias Thörnblom samt sent inringde Ludvig Selvin (Jonathan Ejnermark insjuknade i feber natten mot tisdag) hade även de en nattsvart kväll. En poäng tillsammans och den pinnen tog Mathias före just Selvin i heat 2, reservheatet, som hemmalaget vann med 5-1! Intentionerna fanns där men inte farten. Speciellt från tejpen så var våra svenskar efter direkt.

Enda trösten är att det kan bara bli bättre framöver. Dessa två möten med Västervik lägger vi snabbt bakom oss och konstaterar att det är inte nu vi skall vara som bäst. Dock så ska det åter igen absolut inte få se ut som det gjorde igår, aldrig någonsin. Men nu reser vi oss och lägger dessa två bottennapp till historien.

Till nästa vecka kan jag lova ändringar i laget då vi åker back-to-back med ytterligare ett topplag i Lejonen. Vi börjar hemma på Skrot-Anders Arena på tisdag för att sedan bege oss ner till Gislaved för returmöte dagen efter.

Det finns bara en väg ur denna svacka. Och det är att TILLSAMMANS vända på det. I med- och motgång. Vi behöver stödet från läktaren. Inte utav 1500 åskådare utan av betydligt fler. Kan man få önska sig 2500+ på läktaren? Det skulle vi behöva, laget och Piraterna Speedway.

Med hopp om än mer stöd och nya piratsegrar!!

/Anders Bylin

Dela nyheten: