Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Magikern från Wrocław återvänder

Featured Image

NYFÖRVÄRV
Guldhjälten från 2011 & 2013 är tillbaka i klubben. Vi välkomnar Maciej Janowski tillbaka till klubben efter 11 år.

Maciej som så sent som säsongen 2022 tog ett VM-Brons och 2023 tog han lag VM-Guld med polska landslaget. En riktig världsstjärna!

Maciej Janowski om att komma tillbaka till klubben:

Jag vill säga hej till supportrarna och sponsorerna, jag har fantastiska minnen med Piraterna och jag vet att det kommer bli en spännande säsong. Jag hoppas att mina framträdande i piratdräkten kommer vara till stor glädje för alla pirater. Jag kan inte vänta tills vi startar säsongen. Vi ses snart!

Lagledare Anders Bylin om att få in Maciej Janowski till truppen:

Det känns oerhört skönt att vi kan få tillbaka Magic, som hunnit fylla 32 år. En toppförare som så sent som 2022 var trea i Grand Prix-serien. Tyvärr så var fjolåret kantat med skador vilket gjorde att Maciej till årets säsong hamnade utanför GP-serien då han missade topp 8 2023 samt gick miste om att tilldelas ett wildcard.

Från första kontakten med Maciej så har kontraktsskrivningen gått ganska så snabbt. Han visade snabbt att han var mer än intresserad av en comeback i piratvästen, vilket såklart både gladde oss men även fick oss att stanna upp i letandet efter nya förare. Men nu så är kontraktet påskrivet och vi kan konstatera att laget i och med detta får ytterligare en dimension, både i toppen samt bredden. Känsligheten vid eventuella skador minskar markant.

Mr Janowski kommer in i laget med ett snitt på 1,769. Men här vet vi att han kommer höja det avsevärt under säsongen. Inget snack om den saken, bara han får vara skadefri.

I Team Janowski får vi ett mycket proffesionellt och inarbetat team. I Maciej en oerhört noggrann och proffsig förare, där inget lämnas åt slumpen. En världsförare helt enkelt som kommer bjuda på underhållning i piratvästen!! Det kan jag lova!!

Så åter igen, välkommen tillbaka Maciej Janowski till Piraterna Speedway!!

Två platser har vi nu kvar att fylla i laget med snitt över 0,500 med drygt en månad kvar innan trupperna i Bauhausligan ska vara kompletta. Vi jobbar såklart vidare och hoppas kunna presentera fler förare inom kort!

Håll utkik!

Truppen 2024

Przemysław Pawlicki 2.179

Piotr Pawlicki 2.028

Oskar Fajfer 1.778

Maciej Janowski 1.769

Paweł Przedpełski 1.540

Václav Milík 1.415

Jonathan Ejnermark 0.500

Ludvig Selvin 0.500

Erik Persson 0.500

Dela nyheten: