Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Kvartsfinalmöte nummer 1 i afton med våra rivaler Indianerna!

Featured Image

Så var vi då framme vid det efterlängtade slutspelet i årets Bauhausliga. Och kan det bli mycket bättre än så här, då vi ikväll tar emot Indianerna i kvartsfinalseriens första match hemma på Skrot-Anders arena? Ett stekhett derby inför en förmodad storpublik i strålande sol och sommartemperatur!! Det här blir något alldeles extra!

Efter den något snöpliga förlusten i grundseriens sista match hemma mot Dackarna, så har vi haft en del att fundera på kring laget inför just slutspelet. Tyvärr så drabbades vi i helgen utav en mycket tråkig skada på vår tjeck Vaclav Milik, då han var inblandad i en krasch i Polen där han fick sin ena överarm bruten. I övrigt så klarade sig Vaclav bra och har redan opererat sin arm. Därmed är hans säsong över vad gäller tävlandet. Oerhört tråkigt då vi verkligen hade behövt han framöver i slutspelet.

Nu till kvällens match igen. Laget vi mönstrar är:

1 Piotr Pawlicki
2 Maciej Janowski
3 Przemyslaw Pawlicki
4 Mathias Thörnblom
5 Oskar Fajfer
6 Norbert Krakowiak
7 Jonathan Ejnermark

Lite omkastningar ibland numren som ni kan se. Och med Norbert Krakowiak tillbaks i laget, så hamnar han tack vare sitt lägre löpande snitt på reservplats. Nummer 6 blir hans och byter således plats med Mathias Thörnblom enkelt förklarat. Norbert, som hade två fina heat för sitt Krosno i helgen, är oerhört åksugen och laddad inför detta möte. Bli inte förvånade om han åker fler än sina tre schemalagda heat.

Väst 7. Jonathan Ejnermark. Ja det räcker väl så? Ett nummer som vår värmlänning abonnerat på en tid nu och där han trivs. Så varför ändra på ett vinnande koncept? Blir intressant att se vad Jonathan kan åstadkomma under kvällen och även hur han och Norbert löser reservkampen.

I väst 1, ja där återfinns denna gång Piotr Pawlicki, som på nytt är tillbaka i laget efter sjukdom och skada. Vårat ankare som jag ser honom, kommer bli oerhört viktig. Finns bara den där lilla extra glöden i hans ögon, så blir han svårslagen ikväll. Bara hoppas att han snabbt borstat av sig gårdagens resultat i England.

Maciej Janowski i väst 2? Ja ni läste rätt. Här har vi tänkt lite annorlunda, då våra gäster mönstrar en helt ny laguppställning. Det måste man också ta hänsyn till lite när vi mellan 20.00-21.00 på söndagkvällen innan ska anmäla vårat lag till Svemo. Att formen finns där hos Maciej råder inget tvivel om. Nyligen polsk individuell mästare och i helgens GP i Cardiff visade han hur pass bra han verkligen är. Enbart formalia som stoppade Magic från att åka semifinal.

Storbror Pawlicki åker som nummer 3. Det har fungerat tidigare och vi hoppas att Przemo kan steppa upp till den nivån han höll under fjolåret. Lyckas han med det så ska det mycket till för att några indianer ska vara före i mål. Skulle nog vilja säga att Przemo är nyckeln ikväll till framgång. En viktig förare för oss som ger allt i alla lägen.

Upp som ordinarie förare igen är vad som gäller för Mathias Thörnblom. I väst 4 får vår skåning tre heat tillsammans med storbror Pawlicki. Sitter samarbetet/parkörningen där, ja då blir kvällen ännu roligare. Mathias, som verkligen smält in i laget på ett bra sätt och nu även hittat storformen, kommer få det tuffare på banan under kvällen helt klart. Lite skillnad att åka som ordinarie förare men vi känner oss trygga med att han kommer klara den uppgiften galant!

Kapten Oskar Fajfer tar sig an nummer 5 i afton. Egentligen inga konstigheter utan det är ett nummer han är bekväm med och kommer att lösa på ett utomordentligt sätt. Formen är det sannerligen inget fel på här heller. Så poängen kommer trilla in var så säkra.

Ja vad mer skriver man? Finns väl inget mer än att bara konstatera att bättre än så här blir det inte. Derby hemma i första kvartsfinalen mot Indianerna. Ett gästande lag som använder sig av Anders Thomsen för första gången. De steppar upp och ser oerhört starka ut. Men det gör även vi. Vi har förare som är i toppform. Starkast möjliga lag just nu. Vi har hemmabana. Vi blev ju valda av just Indianerna till detta möte, vilket borde vara tillräcklig tändvätska för samtliga i laget. Lägg därtill storpublik samt fint väder. Ja, det blir inte bättre än så här.

Nu kör vi!! Mot ny piratseger och en fint start i denna kvartsfinalserie!! Tillsammans!!

/Anders Bylin

Dela nyheten: