Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Kvartsfinal nr 2 i afton och nytt hett derby!

Featured Image

I kväll så smäller det igen. Returmöte med Indianerna i denna heta och prestigefyllda kvartsfinalserie. Nu på bortaplan. Helt andra förutsättningar. Men med en 4-poängsledning i bagaget efter den stabila segern hemma på Skrot-Anders arena för en vecka sedan. Det kommer bli en batalj där inget utav lagen vill att säsongen ska ta slut, såklart.

Laget vi åker med i årets viktigare match är:

1. Maciej Janowski
2. Mathias Thörnblom
3. Pawel Przedpelski
4. Oskar Fajfer
5. Przemyslaw Pawlicki
6. Jonathan Ejnermark
7. Norbert Krakowiak

Således en ändring sedan första kvartsfinalmötet hemma, där vi byter ut normalt så pålitlige Piotr Pawlicki mot Pawel Przedpelski. Egentligen inte så mycket att säga om mer än att det är såklart tråkigt att vårat sk ankare är helt ur form. Vad det beror på lämnar vi osagt men helt klart så är det lite turbulent i team 777. In kommer alltså istället en hungrig Pawel som fick stå över förra veckan. Väst 3 blir hans och här tror och hoppas vi på att Pawel verkligen visar hur åkningen kan vara i sina bästa stunder. En viktig pjäs med fin form, som ikväll måste leverera.

I övrigt så var det relativt enkelt för oss att ”sätta” laget till kvällens match. Vår snittetta Maciej Janowski åker som nummer 1 åter igen och får med sig formstarka Mathias Thörnblom i väst 2 i tre heat. Funkar samarbetet väl ut här så är mycket vunnet. Nykorade polska individuella mästaren kommer behöva leverera på topp och på så sätt få med sig övriga i laget.

Vår lagkapten Oskar Fajfer i väst 4, kommer bli oerhört viktig för oss detta möte. Åker hela tre heat utav de inledande sju heaten och får bära ett litet tyngre ansvar. Men det har Oskar lyckats med tidigare och vi sätter han på denna position för att vi vet att han kommer klara av det.

Nummer 5 ikväll blir Przemyslaw Pawlickis i lillebrors frånvaro. Att formen finns där och ”slutspelshjärnan” är påkopplad råder inget tvivel om. Som en utav våra heatledare så blir även Przemeks ansvar i laget ikväll stort. Får vi be om en repris poängmässigt från förra veckan tack?

På nytt så åker Jonathan Ejnermark i par med Norbert Krakowiak som reserver. Bara olika nummer på ryggen ikväll. Första fokuset ligger självklart på heat 2 där vi hoppas på ett poängövertag med ett sedan fortsatt momentum resten av matchen. Kampen mot Indianernas reserver kommer bli en utav nycklarna för att ta oss vidare till semifinal i årets Bauhausliga.

Det som gäller i kvällens drabbning på Sannahed är att ta ett heat i taget. Fokusera på laget före jaget som alltid. Det är nu vi ska vara som bäst, för annars så är säsongen tyvärr över. Räkna med att vi kommer att göra precis allt som står i vår makt för att förlänga säsongen minst 2 veckor till. Nyckeln blir helt klart laget. Och vi ska greja detta men det kommer blir en batalj in till kvällens sista heat tror jag. Och vi ska stå där efter 30 heat som segrare och fira tillsammans med Er alla piratsupportrar som stöttar oss på plats. Tillsammans!! Tillsammans för vi detta möjligt.

Mot ny piratseger och mot semifinal!!

Dela nyheten: