Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Hett och oerhört viktigt östgötaderby väntar i afton.

Featured Image

Gameday igen äntligen!! Ikväll väntar ett hyperintressant derby hemma på Skrot-Anders Arena då vi gästas av Vargarna. Ett lag som så sent igår kväll blandade sig i kampen om en slutspelsplats rejält i och med hemmasegern mot Rospiggarna. Då förra veckans bortamatch i Hallstavik regnade bort så fick vi en veckans extra uppehåll i schemat. Så i afton kan ni räkna med ett åksuget hemmalag som vill ta ytterligare ett kliv mot en säkrad plats i slutspelet.

Uppladdningen inför detta så viktiga derby kan man nog sammanfatta som allt annat än bra. Som lagledare vill man ha lugn och ro där samtliga förare är tillgängliga vid laguttagningen. Den sker oftast redan torsdagen veckan innan. Den tilltänkta startsjuan har därefter ändrats fram och tillbaka. Inte optimalt. Och när sen Norbert Krakowiaks manager meddelar oss att Norbert är på sjukhus med covid och hög feber 15 minuter innan deadline för laganmälan på söndagen blev det än mer stressigt. Lägg därtill att hans tänkta ersättare Pawel Przedpelski skadade sig i Polen under söndagen. Summan blir att vi tvingas åka riders replacement för Krakowiak ikväll.

Laget i sin helhet:

1 Maciej Janowski
2 Norbert Krakowiak r/r
3 Piotr Pawlicki
4 Vaclav Milik
5 Oskar Fajfer (K)
6 Mathias Thörnblom
7 Jonathan Ejnermark

Tabellen i Bauhausligan tätnar verkligen efter Vargarnas storseger igår kväll. Hela fyra lag är ordentligt inblandade i kampen om de två sista slutspelsplatserna. Så kan vi vinna i afton och säkra tre poäng är mycket vunnet. Men då gäller det att kollektivet presterar i och med att vi saknar en gubbe i startsjuan. Vi har inte råd att flera förare faller ur ramen. Det blir extra känsligt vid riders replacement. Men hemma är vi starka och kan vi bara komma iväg från start, helst redan i de inledande fyra första heaten, så ska det mycket till för att gästerna från Norrköping ska hänga med. Men speedway är just speedway. Och det går fort där allt kan hända.

Tillbaka i laget är ankaret Piotr Pawlicki efter sin handskada han ådrog sig i bortamötet med Indianerna. Lillebror Pawlicki har rehabiliterat hårt samtidigt som han förra veckan vilade från körning i både England och Sverige.

Minst lika viktig ikväll blir Maciej Janowski i väst 1. Magic, som hittills varit vår bästa förare, har visat upp mycket god form i Polen och även i helgens SEC-tävling. Här hoppas och tror vi på många viktiga poäng. Viktigt om vi ska kunna segra mot våra rivaler.

Tillbaka i laget är åter igen Oskar Fajfer, vår sympatiske lagkapten. Oskar, som efter flertalet krascher på nytt är redo att fightas för Piraterna Speedway. En förare som varit mycket saknad i laget, där han trots ganska så skralt med inkörda poäng, ändå varit så viktig i depån. Skönt att herr Fajfer åter finns i vår laguppställning.

Vaclav Milik, som sakta med säkert börjat hitta formen, om än med några djupa dalar, kommer att bli viktig även han i väst 4. Får tre heat tillsammans med Piotr plus att Vaclav även får ta ett ridersheat. Blir en hektisk tävling för vår tjeck med många heat. Övriga som kan åka ridersheaten är Fajfer samt våra reserver.

Just reservkampen ser jag som extra viktig idag. Vår hemmastarka duo Mathias Thörnblom/Jonathan Ejnermark får ta sig an Lindgren/Henderson och kommer att vara extra taggade förstås. Båda två visade upp god form senast hemma mot Indianerna och kan de komma i närheten av de prestationerna är mycket vunnet.

Nu laddar vi på och så hoppas jag att Ni sluter upp på Skrot-Anders arena ikväll och stöttar oss. Vi behöver allt stöd vi kan få i kampen mot en säkrad slutspelsplats. Och jag fortsätter tjata….TILLSAMMANS!!

Och glöm inte att när dammet lagt sig ikväll uppe på Duntis så påbörjar vi direkt uppladdningen inför morgondagens tuffa bortamatch mot Rospiggarna i Hallstavik. Hektiskt men kul!

Mot ny piratseger! Tillsammans!!

/Anders Bylin

Dela nyheten: