Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Hemmapremiären står för dörren!

Featured Image

Det är bara och hoppa upp på hästen igen som man brukar säga. Förra veckans förlust nere i Målilla är och ska vara glömd, punkt! Och nu är det full fokus att på vår hemmabana,Dunteberget, mot Smederna från Eskilstuna, visa att vi är precis så bra som vi vet att vi kan vara. Vi är erkänt svårslagna inför vår trogna hemmapublik och räkna med ett mycket revanschsuget piratlag ändå från nummer 1 till oss i lagledningen!

Vi har valt att göra några ändringar i laget inför morgondagens match. In i laget kommer Paweł Przedpełski, som hittat farten igen i Polen samt unga och hungriga Ludvig Selvin. Detta gör att Václav Milík och Erik Persson får vila denna omgång.

I väst 1 ser vi hemvändande Maciej Janowski. Kan bara sammanfatta det med ett ord: TRYGGT. Blir mycket förvånad om denne stilåkare inte tar tvåsiffrigt i morgon kväll. Formen finns sannerligen, vilket vinsten i SEC-kvalet i Daugavpils i helgen förstärker.

Tillbaka i laget är alltså Paweł Przedpełski, som efter en tung inledning i Polen nu hittat farten i sina grejer igen. Och då vet vi att det kan bli åka av. Väst 2 blir Pawels. Här finns en revanschlust då han stod utan premiärlaget.

Kapten Oskar Fajfer i väst 3, nästan som vanligt. Trots lite svajig form. Men jag är inte speciellt orolig, då vi alla vet vad som herr Fajfer oftast bjuder på uppe på Duntis.

Med sig i 3 heat får vår kapten Przemysław Pawlicki i väst 4. Pzemo, som inte hittat fjolårsformen riktigt än, kämpar på och när väl alla inställningar på cykeln stämmer åter igen så kan ni i publiken på nytt luta er tillbaka och bara njuta. Kanske får han till det redan imorgon?

Vårat ankare, Piotr Pawlicki i väst 5, det känns väl igen? Så är det och vi är trygga även här med Piotr. Fin andraplats i helgens SEC-kval bakom just vår Janowski, gör att de båda får åka i EM-serien. Fart, form och revanschsugen. Ja det kan bli en bra kväll för lillebror Pawlicki.

Tillbaks i laget i väst 6 är Ludvig Selvin. Ludde som kämpar på och är tävlings- och träningsflitig, gör i princip det mesta rätt i sin speedwaykarriär. Vi väntar bara på att den där islossningen vad gäller poängskörden skall komma.

Jonathan Ejnermark, fjolårets utropstecken, tar hand om sista platsen i laget i väst 7. När väl hans starter ”sitter” så är han mycket svårslagen. Speciellt på Duntis. Får vi be om just bra släpp från ”grinden” imorgon, för då kan det bli många inkörda poäng.

Vi lovar att med Er i publiken i ryggen, så ska vi göra allt för att bjuda på underhållande speedway och kamma hem årets första seger i Bauhausligan. Tillsammans är nyckelordet! Gästande Smederna inledde också säsongen med en förlust, så räkna med att även de är sugna på poäng.

Väl mött imorgon på Dunterberget!

Mot piratseger!

Dela nyheten: