Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Grundserien avslutas på hemmaplan.

Featured Image

I sista omgången i Bauhausligan, innan kommande slutspel, kör vi imorgon hemma på Skrot-Anders arena där vi gästas av svenska mästarna Dackarna. Här har vi revansch att utkräva då vi fick rejält med stryk nere i Småland i premiäromgången i maj.

Som vanligt så händer det en hel del i övriga länders ligor, där våra förare även kör till vardags efter det att vi gjort vår laguttagning på torsdagen veckan innan. Och tyvärr så är denna vecka inget undantag. Under morgonen idag måndag så kastade Piotr Pawlicki in handduken då han insjuknat med hög feber bla. Lägg därtill hans sargade kropp efter kraschen i finalen utav polska individuella mästerskapen i lördags, så förstår ni att han behöver vila. Tyvärr så var tiden efter dessa händelser för knapp för oss att få Maciej Janowski på plats tills imorgon, plus att Magic även skall åka GP:t i Cardiff på lördag med allt vad det innebär vad gäller transporter och dylikt. Därför tvingas vi åka riders replacement för lillebror Pawlicki.

Vi kan i klubben dock glädjas mycket över Maciej Janowskis totalseger i just polska individuella mästerskapet 2024. Som han åkte i lördags i Lublin. Mycket glädjande inför nästa veckas stundande slutspel. Varför var han då inte uttagen till mötet med Dackarna kan man ju undra? Jo tanken var att låta han vila just denna match med tanke på det intensiva schemat plus att formen hos oss varit sisådär på slutet. Därför föll valet på en uppställning utan just Maciej. Det som sedan skedde i Lublin var alltså efter vår laguttagning.

Nu till laget vi mönstrar mot våra gäster Dackarna. Vi kommer att köra enligt följande:

1 Piotr Pawlicki r/r
2 Pawel Przedpelski
3 Przemyslaw Pawlicki
4 Vaclav Milik
5 Oskar Fajfer (K)
6 Jonathan Ejnermark
7 Mathias Thörnblom

Då Piotrs löpande snitt är det högsta så innebär det att alla ordinarie förare kan ta varsitt ridersheat.

Tillbaka i laget är alltså Pawel Przedpelski samt Vaclav Milik efter att ha fått stå över förra veckans möte borta med Smederna.

Pawel som hade det motigt i lördags i polska individuella mästerskapet studsade sedan tillbaka i ligaomgången i Polen igår och körde in fina 11 poäng. Kan vi få be om en repris på Duntis imorgon tack? Vår stilåkande polack från Torun har haft det motigt denna säsong. Speciellt hos oss i Piraterna. Kapaciteten finns vet vi men nu behöver Pawel verkligen steppa upp en hel del om han ska ha en plats i laget i slutspelet. I väst 2 tror och hoppas vi det lossnar för honom.

Vaclav Milik, som fick ledigt förra veckan pga uppdrag med tjeckiska landslaget, tar sig an nummer 4 och får där tre heat tillsammans med Przemyslaw Pawlicki. Med en konstant uppgående formkurva så har vi stora förhoppningar på Vaclav i detta möte med Dackarna. Kan Milik bli tungan på vågen här kanske?

Väst 3 blir alltså storbror Pawlickis. Känns lite som att Przemek får dra ett större lass nu tillsammans med vår lagkapten Oskar när två utav våra toppförare saknas. Och det vill till att Pzemek kliver fram och visar att vi blir att räkna med framöver. Snittmässigt har han tappat en hel del gentemot fjolårssäsongen. Även åkmässigt saknas det lite. Dock så vet vi att teamet jobbar hårt och är därför inte speciellt oroliga när det väl hettar till framöver.

Oskar Fajfer, vår lagkapten och vår kanske mest lysande stjärna formmässigt i ligaåkandet just nu, åker som nummer 5. Ett tungt nummer men som vi vet Oskar kommer klara av galant. Vi vill att vår lagkapten visar vägen även han imorgon kväll och får han bara till det från tejpen likt de sista omgångarna så ska det mycket till för att någon utav gästernas förare ska hänga med.

Stabil hemma, något ostabil borta, är vad som gällt Jonathan Ejnermark den senaste tiden. Med sitt trogna nummer 6 på hemmaplan, så räknar vi med att Jonathan ska leverera på sin högsta nivå på nytt. Som vi vet han kan. Då blir reservkampen något alldeles extra på nytt med enbart hungriga svenskar.

Med sig i väst 7, får Ejnermark sin parhäst Mathias Thörnblom. Vår skåning i laget har äntligen kunnat få visa hur duktig han är på ovalen i de senaste matcherna. Stabiliteten och farten finns där och då vet vi vad Mathias kan uträtta. Känns otroligt bra att det nu bär frukt allt slit som team Thörnblom lagt ner för att kunna prestera på en riktigt hög nivå.

Riders replacement är inte optimalt. Det vet vi sedan gammalt. Något vi försöker undvika såklart varje omgång. Men nu blev det som det blev inför mötet med svenska mästarna. Får vi bara träff på flera gubbar i laget så ska vi allt kunna bärga minst två poäng och få revansch för debaclet i Målilla i maj. Bonuspoängen är just en bonus i detta fall.

Nu avslutar vi grundserien på bästa sätt tillsammans med er supportar och sponsorer och skaffar oss en skön känsla att ta med in i det kommande slutspelet.

Mot ny piratseger, tillsammans!!

/Anders Bylin

Dela nyheten: