Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Ett mycket intressant derby stundar!

Featured Image

Drygt en vecka har gått sedan den sköna och viktiga segern i hemmapremiären mot Smederna med klara 50-40. En seger som gav positiva signaler från flera förare om att formen verkligen är på ingång. Något som vi tar med oss när vi nu imorgon beger oss till Norrköping för årets första derby mot nykomlingen Vargarna på erkänt svåra Kråkvilan.

Uppladdningen för våra svenskar kunde dock varit något bättre. I helgens SM-kval i Örebro lyckades tyvärr ingen av Jonathan Ejnermark, Ludvig Selvin eller Erik Persson ta sig vidare till SM-finalen i Västervik nästa tisdag. Närmast var Jonathan men hamnade just utanför topp 6 som tog sig vidare.

Inför detta heta derby tvingas vi till att göra en ändring i det anmälda laget. Tyvärr så fungerar inte logistiken som vi önskat vad gäller Przemyslaw Pawlicki och hans resa från Debrecen i Ungern, där han under måndagen åker GP-kval. Vi kommer att köra riders replacement istället. Inte optimalt såklart men vi ska kunna prestera ändå då samtliga ordinarie förare får ta ett heat var.

Att Maciej Janowski får väst 1 på nytt är ingen överraskning. Stabil, snabb och med en fin säsongsstart i samtliga ligor, så blir Magic en nyckelförare på Kråkvilan där starterna kommer vara oerhört avgörande.

Pawel Przedpelski, som var tillbaka i laget förra veckan, får nytt förtroende och det åter igen i väst 2. Här har vi ett sparkapital sannerligen. Är Pawel med från grind som vi vet han kan, så kan han bli tungan på vågen imorgon kväll.

Lillebror Pawlicki ser vi i väst 3. Piotr som var mycket nöjd efter förra veckans seger hemma med det mesta, log och var extra pratglad i depån, verkar ha hittat farten i sina maskiner. Bara hoppas det fortsätter för då kommer vargförarna enbart se hans ryggtavla under tävlingen. I morgon blir Piotr extra viktig i sin storebrors frånvaro.

Kapten Oskar Fajfer tar sista ordinarie västen, nummer 4. Oskar som febrilt letat efter fjolårsformen, blir också oerhört viktig för laget då vi förmodligen kommer ha många teamtalks med tanke på hur speciell Vargarnas hemmaoval är. Vår kaptens lugn i depån är och blir då en trygghet. Kommer han bara iväg från start så tror jag få vargar kommer, om ens någon, att ha mycket svårt att ta sig förbi.

Ingen förare i väst 5 således. Utan vi kör som tidigare nämnt riders replacement för Przemyslaw Pawlicki.

Jonathan Ejnermark tar hand om den 6:e västen. Vår hittills vassaste svensk, besökte just banan i Norrköping vid två tillfällen förra säsongen med Valsarna i Allsvenskan. Från att tidigare ha avskytt banan så hittade Jonathan till slut ”koden”. Det kommer vi ha stor nytta av när tejpen går upp 19.00 imorgon kväll. Kvällens förare kanske?

Med sig får han Ludvig Selvin i väst 7. Ludde som verkligen visade att han tagit kliv denna säsong vid mötet med Smederna på Dunterberget i tisdags, hade visserligen en tuff tävling i Örebro i går söndag. Dock ska man ha med sig att det var tighta och tuffa heat på en ganska så svårkörd torr bana. Sitter starterna även för lillebror Selvin så tror jag att det kan bli många viktiga inkörda poäng på kontot.

Det är sådana här matcher man längtar efter. Derby och publikfest. Vad mer kan man önska sig en solig vårkväll? Förutom piratseger då såklart!!

Vi lovar att vi skall göra allt för att visa att vi är Östergötlands bästa speedwaylag. Men räkna med en tight och tuff match som förmodligen kommer avgöras i de avslutande nomineringsheaten.

Mot ny piratseger och derbyvinst!!

Dela nyheten: