Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

En snabbt och konstigt derby slutade i förlust och tappad bonuspoäng!

Featured Image

Returmötet igår kväll med våra rivaler Indianerna ute på Sannahed var redan på förhand en riktigt tuff uppgift. Och inte blev den speciellt mycket lättare då vårat ankare Piotr Pawlicki tvingades utgå från tävlingen efter heat 8 i och med hans krasch där. Förlusten med 39-51 behöver vi dock inte skämmas för utan alla i laget slet på och gav aldrig upp. Med lite stolpe in kunde det blivit kamp om bonuspoängen inför nomineringsheaten, ja rent av om alla tre poängen.

Starten var åter viktig för oss. Så var känslan. Men tyvärr så låter vi hemmalaget skena iväg i de tre första heaten då vi inte alls är med från tejpen och in i första sväng. Underläge 5-13 och uppförsbacken blev snabbt brantare. I heat fyra så kontrar Piotr Pawlicki i par med Vaclav Milik tillbaka med en femetta om än något turlig efter Buczkowskis stopp.

Då regnet hängde i luften hela kvällen och prognoserna var allt annat än bra så blev kvällens tävling oerhört snabb utan sladdpauser som sig bör. Detta gjorde banan oerhört svårkörd och spårvalen var få. Tråkigt såklart men vi lagledare i båda lagen ville verkligen bjuda publiken på speedway i så många heat det bara gick.

Vi vill helst glömma heat 5-7. Hemmalaget trummar på och vi hamnar på efterkälken än mer. Glädjeämnet här är då Piotr vinner sitt andra heat i matchen på ett övertygande sätt då lillebror Pawlicki är först över mållinjen i heat 7.

Underläge med 10 poäng inför heat 8. Här kommer Piotr på nytt ut i par med Milik. Dock så skulle detta heat visa sig vara det matchavgörande. Helt ensam på tredje plats så kör Pawlicki omkull på eget bevåg in i depåkurvan och faller olyckligt med befarad handskada som resultat. Detta blev hans sista framträdande för kvällen efter att handduken kastats in. Oroväckande för oss i Piraterna självklart framöver.

Heatet fryses och underläget 17-31 känns som en nästintill omöjlig uppgift. Men grabbarna i laget knyter nävarna och visar sig från sin bästa sida. Övervikt i de nästkommande fyra heaten totalt efter dubbla heatsegrar för Maciej Janowski. Pawel Przedpelski sprattlar till med en heatseger han också ifrån att ha varit iskall.

Vi i lagledningen har det stressigt. Vi får ändra hela tiden i laget i och med skadan på Piotr. Lägg därtill riders replacement samt toppningar. Inför heat 13 då underläget var enbart tio poäng så hade Maciej tidigt sagt att dubbelheat när banan var som den var skulle bli övermäktigt. Trots det så ämnade vi att försöka övertala Janowski att ändå köra heatet som intoppad. Tyvärr trycker domaren på 2-minutersklockan innan ens Maciej kommit in i depån från sitt framträdande i heat 12. Och där rök den eventuella chansen till ytterligare en viktig toppning.

Heatet slutar 1-5 och matchen var förlorad. Vi snyggar dock till siffrorna en aning i nomineringsheaten där Milik är först i mål i heat 14 och Janowski likaså i heat 15.

Förlusten med 39-51 är inte mycket att säga om. Hemmalaget är jäkligt bra på sin hemmaoval. Och när Dudek och svenske Grahn åker som de gör uppbackade av Kowalski, Wozniak och Buczkowski så blir det de oerhört svårslagna.

Poängskörden på våra förare kunde lika gärna varit betydligt högre. Alla kämpar och sliter på riktigt bra men utan riktiga resultat. Det är tyvärr starterna som fäller oss till slut samt såklart skadan på Piotr Pawlicki som innan kraschen var obesegrad.

Extra plus såklart till Maciej Janowski som kör in 13 poäng på fem heat. Milik (9+1p) och Przedpelski (6p) kan så mycket mer. Men de är alldeles för ojämna just nu. Thörnblom mäktar med 4 poäng på sina sju heat. Dock så fanns här farten men det sista lilla fattades. Ejnermarks fina form från dagen innan syntes inte till igår alls. Starterna satt inte och en sprängd motor gjorde att han inte fick ihop några poäng.

Piotr Pawlicki som alltså efter sina två heatsegrar tvingdes kasta in handduken var dittills vindsnabb. Honom hade vi behövt hela matchen igenom självklart. Med beröm godkänd såklart. Här får vi bara avvakta läkarbesöket i Polen innan domen faller gällande status på hans hand.

Nu får vi inventera truppen lite snabbt för att se vad vi kan ställa på banan nästa vecka uppe i Hallstavik. Kommer bli ett pussel att lägga.

Vi kommer tillbaka snabbt och går för nya segrar såklart! Finns inget annat i jakten på slutspelsplats.

Mot nya piratsegrar! Tillsammans!!

/Anders Bylin

Dela nyheten: