Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

En kväll där inget fungerade gav årets första hemmaförlust!

Featured Image

Ja vart börjar man en sammanfattning av gårdagkvällens möte med guldtippade Västervik på Skrot-Anders arena, där de svidande förlustsiffrorna skrevs till 37-53??

Först och främst måste vi ha klart för oss att gästerna hade en kväll då det mesta gick deras väg samtidigt som vi inte fick till det alls, speciellt ifrån start där vi allt som oftast var efter direkt. Och då vinner man inga matcher. Enkel matematik.

Poängövervikt i ett heat, tre heatsegrar utav 15 samt hela tio stycken ”nollor”. Ja denna kväll var verkligen inte våran. Och låter man förare som Robert Lambert och Max Fricke få ett försprång redan när tejpen går upp, ja då blir inte precis lättare.

Hur kommer det sig då att vi totalt underpresterar som vi gör, nästintill samtliga i laget? Jag har inget riktigt bra svar men åter igen så startar vi matchen lika illa från grind som vid de två tidigare hemmamatcherna denna säsong. Fast vid dessa båda tillfällen, så hittade vi snabbt rätt med inställningarna på cyklarna efter första sladdpausen. Dock inte igår kväll. Detta medans gästerna trummade på och verkligen hittade rätt från heat 1. Västervik är tunga att möta, absolut, men så här får det inte se ut inför vår trogna hemmapublik.

Matchen startade dock i positiv anda när Pawel Przedpelski och Vaclav Milik i heat 1 hade en klar femetta på gång. Dock så stämde inte paråkningen vidare värst och istället för en bra inledning på matchen slutade heatet 3-3 där Pawel var först över mållinjen. Onödigt och lite klantigt att köra ”bort” varandra.

Fortsättningen av matchen efter detta heat var ett stort mörker för oss fram till heat 13. Några utav våra förare hade farten men missade som sagt totalt vid starten.

I heat 13 lyckas så till slut Maciej Janowski i par med Vaclav Milik ordna vår första och enda 5-1:a för kvällen där trean togs av Maciej. Fricke/Thorsell fick där se sig besegrade. Men tyvärr så var matchen redan förlorad vid det här laget sedan länge.

I nomineringsheaten åker vi 3-3 i båda två, där Przemyslaw Pawlicki tar sin enda heatseger denna kväll i heat 14. Kvällens förare Robert Lambert avslutar med sin fjärde heatseger i heat 15. Janowski jagar febrilt dock utan att kunna passera.

Det är svårt att hitta några riktiga ljuspunkter från gårdagen men tycker ändå att Vaclav Milik på nytt gör en klart godkänd hemmamatch med 7+2 inkörda poäng på fem heat. Det kunde helt klart ha blivit fler poäng.

Både Przemyslaw Pawlicki samt Maciej Janowski mäktar med 10+1 poäng var, men när hade de senast tillsammans endast två heatsegrar på totalt 11 heat på vår hemmaoval? Något fattades nästan hela kvällen för båda våra heatledare. Dessa herrar kan så mycket bättre!

Pawel Przedpelski tar sina poäng (7) med två nollor från spår 4. Och vårat senaste nyförvärv Mathias Thörnblom åker in 3+1 poäng, dock utan att få till det riktigt på nytt.

Kvällens debutant i piratvästen, Norbert Krakowiak, blir helt utan poäng på sina tre heat. Känner här att han inte hittade rätt alls. Okunskap (?) om vår bana samt nervositet i sin debut är min egen slutsats. Några felbeslut och vips så blir man statist mot Västerviks stjärnförare.

Lika tungt hade det Jonathan Ejnermark denna kväll från sin reservplats. Det vill sig inte från tejpen för vår värmlänning. Lite oroväckande att fjolårsformen just nu lyser med sin frånvaro. Inga inkörda poäng alls på tre heat kan bara bli bättre framöver.

Tänker att nu är årets riktiga plattmatch gjord! För den kommer alltid förr eller senare. Så nu har vi klarat av den. Tråkigt bara att den blev just inför vår hemmapublik.

Inför nästa veckas returmatch borta mot Västervik, så ska samtliga i vår trupp vara uttagningsbara. Dock så är statusen på vår lagkapten Oskar Fajfer i skrivande stund oklar efter kraschen i Polen i söndags. Där får vi återkomma.

Vill till sist tacka för stödet från läktarplats ända fram till matchens slut. Stort att så många stannade kvar och gav oss ett stöd vi inte riktigt förtjänade denna kväll. Vi kan bara be om ursäkt för vår insats och att vi inte bjöd upp till dans som ni är vana vid. Men vi kommer att komma tillbaka, starkare!! Jag lovar!!

Mot nya piratsegrar tillsammans med Er fans, sponsorer samt medlemmar.

/Anders Bylin

Dela nyheten: