Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Dubbla förluster denna vecka mot Lejonen blev igår ett tungt faktum.

Featured Image

Såklart visste vi att gårdagens uppgift nere i Gislaved i returmötet med Lejonen skulle blir en oerhört svår uppgift, men vi hade såklart hoppats på att kunna störa hemmalaget in i det sista. Det ville sig dock inte heller denna kväll utan lejonförarna tilläts styra och ställa lite som de ville redan från start. Och när det blir så allt som oftast så rinner siffrorna lätt snabbt iväg på deras erkänt svåra hemmaoval. Förlusten med 34-56 är inte så mycket att säga om egentligen. Vi räckte inte till. Var något skadeskjutna och hade behövt en kanonstart på matchen, vilket vi inte mäktade med tyvärr.

Efter inledande 1-5 i baken i första heatet så kontrar våra reserver tillbaks omgående i nästkommande heatet. Mathias Thörnblom är klart snabbast och vinner heatet med Erik Persson på tredje plats. Underläge där med 7-11 således.

Här och då kändes det riktigt bra i laget. Vi i lagledningen fick extra blodad tand och hade stora förhoppningar på att vi skulle fortsätta åka jämnt med Lejonen.

Men tji fick vi. Hemmalaget spände bågen och visade sig från sin bästa sida. De nästkommande 6 heaten får Lejonen övervikt poängmässigt i samtliga och helt plötsligt är underläget 13-29!

Så långt står vi med endast en heatseger. Men efter andra sladdpausen hittar vi något i laget speciellt vad gäller inställningarna på cyklarna. Pawel Przedpelski vinner snyggt heat 9 medans Przemyslaw Pawlicki inte vill vara sämre då även han vinner ett heat, det 10:e.

Att slå hemmalagets världsmästare Bartosz Zmarzlik nere i Gislaved tillhör inte vanligheterna. Dock så ville Vaclav Milik i heat 11 visa att det är fullt möjligt. Efter finfin körning så tar Vaclav 3-poängen före just vilt jagande Zmarzlik. Storebror Pawlicki tar enpoängaren och vi får övervikt i ett heat för tredje gången denna kväll. Ställningen i matchen var efter detta 26-40.

Men här tog det lilla positiva slut för kvällen typ. Hemmalagets bäste förare för kvällen Hampel tar sin fjärde heatseger i heat 13. I heatet före så visade även Cierniak att han kan åka fort då även han får ytterligare en 3:a på sitt konto.

Inför nomineringen har vi ett underläge på 18 poäng.

Heat 14 blir en repris på heat 2, dvs reservheatet. Båda lagens reserver nomineras där. Och åter igen så visar Mathias Thörnblom att han är kvällens bäste reservförare med råge då han sliter hårt för sin andra heatseger denna afton. Tyvärr bollar Erik här.

Hampel/Cierniak gör processen kort med Pawel och Przemyslaw i det avslutande 15:e heatet. En ny femetta till hemmalaget och storförlusten är ett faktum.

Det finns egentligen inget vi kan skylla på denna kväll. Lejonen är otroligt vassa på sin hemmabana. De hittar rätt med inställningarna, som så ofta, direkt från heat 1. Något vi pratade om just innan matchen. Vi hade behövt en kanonstart på tävlingen samt att våra toppförare åkt på sin högsta nivå kvällen igenom. Nu blev inte så fallet och då blir uppförsbacken om än brantare.

Enstaka prestationer i laget är vi nöjda med men det är alldeles för ojämnt totalt sett. Mathias två heatsegrar, Eriks orädsla och kämpaglöd samt Vaclavs 3-poängare i heat 11 är väl det som är värt att lyfta fram. Skadedrabbade Pawel och Przemyslaw var hämmade under hela kvällen men ger aldrig upp. Och när vårat ankare Piotr endast mäktar med 3 poäng på 4 heat, ja då blir ekvationen omöjlig att lösa.

Nu väntar en veckas uppehåll innan det stundar dubbla derbymöten vecka 29, närmare bestämt 16-17 juli. Vi tar oss an våra rivaler Indianerna hemma på Skrot-Anders arena på tisdagen den 16:e för att sedan dagen efter köra den sedan tidigare uppskjutna matchen i Kumla.

Kanske låter tjatigt detta men vi ska och kan vända denna negativa trend vi är inne i just nu!! Men det kan bara ske TILLSAMMANS med Er supportrar, sponsorer och övriga inom föreningen. Stödet från läktarplats behöver bli ännu större. Så se nu till alla att befinna er på plats för att se oss live!! Vinst mot Indianerna är vad vi vill bjuda på, till att börja med!!

Så, mot nya piratsegrar, TILLSAMMANS!

/Anders Bylin

Dela nyheten: