Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Dags att vända trenden, nu på vår hemmaoval!

Featured Image

Imorgon tisdag så gästas vi utav ännu ett topplag! Denna gång är det serieledande Lejonen som kommer på besök på Skrot-Anders arena där såklart världsmästaren Bartosz Zmarzlik sticker ut lite extra. Men vi mönstrar själva en mycket stark uppställning med både Piotr Pawlicki samt Oskar Fajfer tillbaka i laget. Saknas gör däremot Maciej Janowski. Hans hektiska schema just nu gör att han står över båda matcherna denna vecka.

Förra veckans mardröm nere i Västervik är glömd sedan länge. Oerhört tung förlust och med alldeles för stora siffror också. Men det finns ingenting annat än att fortsätta kriga, blicka framåt och tillsammans hitta tillbaka till vinnarspåret.

Laget mot Lejonen i sin helhet:

1 Przemyslaw Pawlicki
2 Pawel Przedpelski
3 Piotr Pawlicki
4 Vaclav Milik
5 Oskar Fajfer
6 Mathias Thörnblom
7 Jonathan Ejnermark

Ja vad kan vi då förvänta oss av morgondagens batalj med Lejonen? Ni i publiken kommer garanterat få se ett piratlag som fullkomligt lyser utav revanschlust och där vi kommer sälja oss dyrt. Med ankaret Piotr Pawlicki tillbaks får vi ytterligare en dimension i laget och lägg därtill att även vår lagkapten Oskar Fajfer är tillbaka efter sin hjärnskakning. Oskars närvaro behövs i depån då hans lugn oftast smittar av sig.

Denna vecka kör Przemyslaw Pawlicki som etta. Naturligt val då storbror Pawlicki känns som en förare med uppåtgående form samt att han lär vilja visa hemmapubliken att fjolårsformen är närstående.

Väst 2 = Pawel Przedpelski. Lika självklart som att solen även går upp imorgon. Skämt å sido. Pawel har visat upp en stabilitet som nummer två i laget och ett vinnande koncept ändrar man inte på. Kan han även orka hänga i matchen ut imorgon så tror och hoppas vi på en poängskörd nära tvåsiffrigt.

Ankaret är tillbaka efter två matchers frånvaro. Piotr Pawlicki kommer såklart få en nyckelroll denna match i väst nummer 3. Åksugen är nog bara förnamnet på lillebror Pawlicki. Räkna med många underhållande heat då denne vindsnabbe herre är på banan. Med sig i tre heat får han Vaclav Milik i väst 4. Denna uppställning tror vi mycket på.

Milik, som visat uppåtgående form den senaste tiden med helt annan attityd på banan, kommer även han bli viktig mot gästerna från Gislaved. Nummer 4 är dock ett tufft nummer men här tror vi stenhårt få Vaclav!

Vår lagkapten Oskar Fajfer har varit saknad även han. Tillbaka i laget får Oskar ta sig an väst 5 med ett lite tyngre ansvar än vanligt. Något som vi tror kommer passa ypperligt då han kommer matchas i par med en reserv och ställas mot Lejonens femma Oliver Berntzon flera gånger.

Så var det dags för Mathias Thörnblom på plats sex i laget att äntligen få ställas mot sina gamla lagkamrater. Behöver jag ens nämna att här har vi en kille som kommer ge allt och mer därtill för att visa sina kvaliteter? Lossnar det på riktigt för vår skåning nu? Ja det tror vi stenhårt på. Kvällens förare kanske?

Tillbaks som nummer 7 i laget är Jonathan Ejnermark. En placering i laget som Jonathan gillat och känt sig mest trygg med tidigare. Prestationerna i Bauhausligan varierar något medans de är betydligt bättre i Allsvenskan just nu. Formen från i fjol behöver infinna sig för att Jonathan ska börja plocka de poäng vi vet att han kan.

Finns inte så mycket mer att skriva nu förutom att vi behöver allt stöd vi kan få imorgon kväll. Så motalabor, östgötar och alla andra motorintresserade: se nu till att komma upp till Skrot-Anders arena imorgon tisdag den 2:a juli klockan 19:00 och gör denna kväll till något alldeles extra. Med ett stort stöd från läktarhåll så kommer vi garanterat presentera ännu bättre på banan!!

Tillsammans! Mot nya piratsegrar!

/Anders Bylin

Dela nyheten: