Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Ändringar och skada inför hemmamötet med seriefavoriterna Västervik

Featured Image

Som bekant så skulle det bli ändringar i startsjuan på Skrot-Anders Arena imorgon tisdag. Det visste vi tidigt. Men när laget igår kväll hade anmälts, så hann det hända grejer, tråkiga sådana för oss i Piraterna. 10 min före deadline för laganmälan var vår lagkapten Oskar Fajfer inblandad i en otäck krasch i Polen med tråkig utgång där resultatet blev en förmodad hjärnskakning. I övrigt är information till oss knapphändig.

 

I och med denna incident så tvingades vi i lagledningen agera snabbt. Piotr Pawlicki skrevs in i laget trots att han ej var tillgänglig till denna match pga familjeskäl. Detta för att ha fullt lag och ev kunna åka riders replacement. Tilläggas bör att Maciej Janowski bett om att få stå över och vila en vecka från tävlandet i Sverige. Så situationen var lite panikartad. Dock så fick jag strax efter Fajfers skada ett sms där Janowski erbjöd sina tjänster vid en eventuell frånvaro av vår lagkapten i morgon.

 

Summa summarum så fick vi tidigt idag på morgonen alla pusselbitarna på plats med transporter etc. Detta innebär att Maciej Janowski kommer till detta viktiga möte med Västervik.

 

Förra veckans möte borta med Indianerna regnade ju som bekant bort vilket gör att vi åker hemma för andra matchen i rad efter en veckas uppehåll. Och gästerna går inte av för hackor direkt då de mönstrar starkaste möjliga uppställning med två utav helgens pallplacerade GP-förare nere i Målilla i Max Fricke samt Robert Lambert. Så detta möte blir sannerligen något att bita i för oss alla i laget!

 

Laget i sin helhet:

 

1 Vaclav Milik

2 Pawel Przedpelski

3 Przemyslaw Pawlicki

4 Norbert Krakowiak

5 Maciej Janowski

6 Jonathan Ejnermark

7 Mathias Thörnblom

 

Placeringen i laget blir tills imorgon lite annorlunda såklart i och med allt som skett. Maciej Janowski åker som nummer fem i både Fajfers och Piotr Pawlickis frånvaro. Någon annan ändring kunde vi ej göra så nära deadlinen för laganmälan igår kväll söndag.

 

Vaclav Milik, som var riktigt åksugen hemma senast mot Rospiggarna tar sig an väst 1. Ett tungt ansvar då Janowski axlat detta nummer mer än väl tidigare.

 

Pawel Przedpelski får på nytt nummer 2 på ryggen, vilket känns naturligt då han visat bra form på vår hemmaoval hittills.

 

Viktiga väst 3 blir Przemyslaw Pawlickis. Kanske vår viktigaste förare denna kväll då han får med sig debuterande Norbert Krakowiak i tre heat i väst 4. Här hoppas vi på ett gediget samarbete som kommer bära frukt. Ska bli oerhört spännande att se vad dessa herrar kan göra mot stjärnspäckade gästerna från Småland.

 

In i laget och som nummer 5, kommer alltså Maciej Janowski. En klar förstärkning såklart men tyvärr på bekostnad av Fajfers skada. Vår kanske absolut formstarkaste förare kommer även han att bli superviktig om vi ska kunna bärga vår fjärde raka seger denna säsong.

 

Precis som senast hemma tar Jonathan Ejnermark och Mathias Thörnblom hand om platserna 6 och 7. Mot Smektala och Anton Karlsson kommer våra piratförare onekligen få bekänna färg. Men känslan är att just imorgon kväll så kommer det att lossna för båda två och då blir vi svåra att tas med. Potentialen finns där helt klart!

 

Vädret ser ut att vara kanon imorgon tisdag. Så kom upp nu alla till våra hemmaborg, Skrot-Anders Arena och heja fram oss till en ny seger. För vi behöver som vanligt all stöttning vi kan få på plats. Ni betyder massor. Vi ser och hör er. Ovärdeligt.

 

Mot ny piratseger!!

 

/Anders Bylin

Dela nyheten: