Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

17 åring näste förare i truppen

Featured Image

Vi välkomnar 17 årige Erik Persson till klubben. Erik som började med speedway för endast 2 år sedan och gjorde debut förra året i Allsvenskan för Örnarna. Skövdesonen som har ingångssnittet 0.500 till säsongen 2023, och där med inte tar upp en ordinarieplats i truppen. Låter efternamnet Persson bekant i pirathistorien? Svar ja pappa Lennart Persson körde för klubben under 90-talet.

**Persson om vad som är det bästa med speedway: **
”Det är svårt att säga vad det bästa med speedway är men ända sedan första gången jag provade på speedway har jag känt en känsla som jag inte fått i någon annan motorsport jag provat, det var det som gjorde att jag fastnade för speedway.”

Och nu till säsongen 2023 blir det att representera Piraterna i BAUHAUS-Ligan:
” Jag tycker att det känns som ett stort steg, jag har ju trots allt bara kört speedway i två år men jag ska göra allt för att ta tillvara på möjligheten. Och det känns riktigt bra att representera klubben som även pappa kört i och har trivdes väldigt bra i klubben. Har aldrig kört på banan i Motala men tror att det är en bana som kan passa mig riktigt bra.”

Lagledare Daniel Davidsson om Erik Persson:
”Det är en ung och ganska oerfaren förare men som har gener samt vilja! Har investerat till 2023 och vi tror att han på sikt har en ljus framtid.”

Välkommen till klubben Erik

Endast en plats kvar nu i truppen vem som tar den får ni hålla utkik på våra sociala medier för senaste informationen.

Dela nyheten: