Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Derbydags på hemmaplan!

Featured Image

Så efter en veckas extra uppehåll för Speedway of Nations, är det äntligen dags igen för högklassig speedway på Skrot-Anders arena. Det då vi gästas av rivalerna Indianerna, som hittills visat sig starka och huserar på en tredje plats just nu i Baushausligan.

Senaste matchen, förlusten borta mot Lejonen, är nu glömd och vi har sedan dess enbart blickat framåt. Och speciellt till denna drabbning som kan komma att bli något extra både sportsligt och publikt. Vi mönstrar nämligen det starkaste laget vi kan på pappret och lägg därtill att det likt förra året körs Folkracefestival på Duntis innan vi drar igång 19.00. Vi får hoppas på succé vad gäller både det sportsliga och att publiksiffran skjuter i höjden.

Laget i sin helhet:

1 Maciej Janowski
2 Pawel Przedpelski
3 Przemyslaw Pawlicki
4 Mathias Thörnblom
5 Piotr Pawlicki
6 Vaclav Milik
7 Jonathan Ejnermark

Det skall på nytt bli oerhört spännande att se vad våra tre toppförare kan åstadkomma tillsammans. Lägg såklart därtill övriga i laget som även de vill visa att de är att räkna med på nytt. Noterbart är att Vaclav Milik imorgon återfinns på reservplats i par med Jonathan Ejnermark, vilket betyder att Mathias Thörnblom tar klivet upp som ordinarie förare. Här tror och hoppas vi verkligen att vår tjeck tar för sig och därmed säkerligen kommer att få fler än de tre schemalagda heaten han har.

I och med Speedway of Nations förra veckan, så har det varit en lite lugnare period för en del utav våra förare. En hel del träning hemmavid samt vila vilket vi förmodar kom ganska så lägligt för de flesta. För det är ju nu under den andra halvan utav säsongen som formen skall och måste infinna sig om vi ska nå slutspel och där även ha något att göra.

Det var ganska så enkelt att sätta numren på grabbarna i laget inför mötet med Indianerna. Maciej Janowski i väst 1 som sig bör. Likaså Pawel Przedpelski i väst 2. Nummer som dessa herrar både trivs med och klarar av galant.

Storebror Pawlicki med nummer tre på ryggen får med sig Mathias i väst 4 i hela tre heat tillsammans. Här behöver samarbetet dem emellan falla väl ut och då så ska mycket till för att gästerna ska få övervikt i något utav dessa heat.

Ankaret Piotr Pawlicki i väst fem känns både tryggt och intressant. Inledningen på tävligen så kör vår nummer 5 inte så mycket utan mer mot slutet, vilket han själv kanske inte är helt nöjd med. Svårt såklart med lång tid mellan heaten men det är ju också i slutet av matchen lillebror Pawlicki behövs som mest.

Milik har jag redan nämnt. Och i väst 6 så skulle jag nog säga att han kommer bli kvällens viktigaste förare. Formen på hemmaplan har ju varit på uppåtgående och fortsätter Vaclav på den linjen så är mycket vunnet för oss.

Att starta på bana 4 i heat två är något som vår värmlänning Jonathan Ejnermark har trivts med, redan under fjolårssäsongen. Så här hoppas jag att vi i lagledningen bara kan luta oss tillbaka och njuta av en kanonstart likt det vi vet att han kan. Viktigt med just en bra start för Jonathan på tävlingen imorgon.

Lägger vi ihop allt ovan så hoppas och tror vi att en vinst skall vara inom räckhåll. Detta trots att gästerna har en rad förare som trivs på vår hemmaoval såsom Dudek och Buczkowski. Lägg därtill GP-föraren Wozniak så förstår ni att vi måste prestera på topp för att ro hem två poäng.

Men med Er på läktaren och ett ännu starkare stöd än tidigare så ska det vara möjligt – TILLSAMMANS!!

Mot derbyseger och en ny winningstreak!!

/Anders Bylin

Dela nyheten: