Lagledningens analys Piraterna – Vargarna 

7 juli, 2018

Så kom då vår efterlängtade första hemmaseger på Motala Arena. Segern säkrades i heat 14 genom en 5-1:a av Victor och Linus men vi hade även en viktig bonuspoäng att åka om i heat 15. Vi behövde minst 3-3 för att även knipa bonusen och vi nominerade Jonas och Linus som går ut och visar klass med ytterligare en 5-1:a vilket ger slutställningen 51-38 inför en fantastiskt fin publik på hela 1532 personer. 

Stöket inför matchen med Kai Huckenbecks krasch på onsdagskvällen och Victors snabba ombokning av sina resplaner verkar ha stärkt laget ytterligare. Vi sade innan matchen att det var viktigt med en bra start, Victor o Jonas går ut och inleder med en 5-1:a. 

En skada på Vargarnas Dennis Fagerkrantz gjorde att Vargarna nyttjande Joel Andersson flitigt under kvällen, vi hade en diskussion med domaren om hur många heat han skulle kunna åka när han blev borttoppad i ett av sina heat, men domarens bedömning av läget var att det var ok med 6 heat + en borttoppning. Joel gör en av sina bättre matcher för året och blir Vargarnas bäste förare med 13+1. 

Vi gör en solid insats och vinner en ”måste-match” på hemmaplan, men ändå finns mer att ge i detta laget. Vår lagkapten Daniel letar efter formen och hade även maskinstrul, här har vi ett rejält sparkapital. Kenny inledde starkt med en heatseger men mattades sedan lite, även här finns lite till att få ut tror vi. 

Våra unga reserver Johan och Anton krigar på och gör en mycket bra match, Anton har ett fall men kör in en mycket viktig 5-1:a med Linus i heat 9 där vi rycker lite i matchen. 

Det var en genuin glädje och uppsluten stämning vid vår gemensamma måltid efter matchen och jag tror att alla lämnade Dunteberget med en skön känsla ikväll. Det gjorde i varje fall två lagledare  

Fredrik & Jerry 

Close
loading...