Lagledarnas ord

 

Analys av final 2 mot Griparna samt en summering av säsongen 2018

V vill börja med att skriva TACK till er alla, i och runt Piraterna Speedway, och då menar vi verkligen alla. Den gamla styrelsen, den nya styrelsen, publik och sponsorer.

Men vi vill framförallt tacka våra förare och deras team. Förarna och deras mekaniker som har gjort denna resa helt underbar att få vara med på. Vi har haft ett fantastiskt år tillsammans där alla har varit så professionella och verkligen bjudit till i både med- och motgång.

Återigen TACK ALLA!

Finalmatch två i Nyköping. Ja, vad skall man säga, den bevisar att en fast besluten målinriktad grupp som samverkar, kan enkelt kan manövrera ut en grupp som hela ryggsäcken full av krav och press.

För er som var på förra matchen i Nyköping så såg ni säkerligen den stora skillnaden mellan det lag som körde då och det lag som körde finalmatchen. Och för er som inte var där så var skillnaden att vi den här gången satt upp cyklarna för fart på banan och på så sätt fick betala lite av priset med något sämre starter. Förra gången vann vi alla starter för att sedan se ut som rundningsmärken ute på ovalen. Men vi lärde oss mycket den gången och det är det som livet går ut på, att lära sig av sina misstag, då blir det både kul och utvecklande. Ingen är och kommer någonsin bli fullärd.

Man blir också rätt klar på att med lite kyla, list och slughet så är det inga problem att åka på resultat i speedway. Problemet är om man drabbas av panik i gruppen vilket är väldigt lätt när hjärntrollen smyger sig på. Men detta var något vi inte ens var i närheten av att göra igår, vi hade ett fantastiskt lugn och fokusering i depån. För när paniken och stressen sätter in så blir det inget bra.

”Tro mig, jag vet vad jag talar om. Jag har varit med om när det hänt och på så sätt förlorat SM guld så det jag egentligen säger för att krångla till det är att det är otroligt svårt att åka på resultat i speedway, men vi lyckades” säger Fredrik.

Vi vann verkligen Allsvenska finalen som ett lag, alla inkluderade, ingen nämnd och ingen glömd. Och vi vann därför att vi var som bäst när det verkligen gällde. Att serielunken gick lite så där är helt acceptabelt om man kan skruva upp allt, två tre snäpp när det verkligen gäller och skall avgöras. Och det var precis vad vi gjorde i Piraterna.

Hur firar man en seger i den allsvenska finalen en torsdagskväll i Nyköping?

Jo, vi bjöd hela gänget inklusive mekaniker och hang-arounds på hamburgarfest på Max hamburgerrestaurang i närheten av banan. Där tog vi det lugnt och mumsade gott och bara njöt av segern.

Vi vill på detta sätt tacka för oss och hoppas att ni njuter av segern ända fram tills vårdagarna när Piraterna står inför en ny fantastisk säsong, förhoppningsvis i Elitserien.

 

Med vänlig hälsning

Fredrik & Jerry

Close
loading...