Dagens Press & Practice

10 maj, 2018
Dagens Press & Practice på Motala Arena blev mycket lyckat.
 
Dagen började med ett möte med pressen och inbjudna sponsorer där Henrik Elofsson intervjuade förare och lagledningen. Hela truppen var på plats förutom Anton Karlsson som körde en tävling på hemmabanan i Västervik.
 
Därefter följde ett antal fotograferingar, både lagbilder och individuella bilder samt tid för pressen att göra intervjuer och filminslag.
 
Sedan var det dags för träning på banan. Glädjande var att ca 150 åskådare slöt upp för att bekanta sig med det nya laget.
Först fick förarna känna på banan en och en, innan vi körde i gång med tre förare på banan i tre olika omgångar. Efter det fick dom som ville testa lite startträning från grinden och sen fortsattes det att tränas ytterligare för dom som ville.
 
Först ut på bana var våra tre 0,5-snittare, Johan Jensen, Benny Johansson och Anton Woss. Dessa tre har tränat mest på Motala Arena och har nu bra fart och har hittat inställningarna. Tyvärr ett kedjebrott på Anton Woss i ett av passen, men det får anses som mekanikerfel J
 
I andra gruppen hade lagledarparet Staaf & Bengtsson satt ihop våra tre utländska förare. Dominik Kubera anlände redan igår till Motala och var först på arenan vilket visar att han verkligen vill köra för Piraterna. Visade direkt på banan att han är en juniorförare i världsklass. Kai Huckenbeck testade mycket inställningar och fick lovord från delar av publiken ”Tysken ser snabb ut” var någon av kommentarerna. Sist men inte minst vår utlandsreserv Daniel Kaczmarek. Man kan inte mer ä att beundra killen. Igår körde han en tävling på GP-arenan i Warszawa, sätter sig i bussen hela vägen upp till Motala och anländer precis i tid till samlingen. Gör sedan ett mycket professionellt pass med Piraterna och drar sedan ned till ystad för nattfärjan hem till Polen. Mycket speedway i den pojken.
 
Tredje gänget ut är Kenny, Linus och Victor. Wennerstam tränade nog mest av alla, letar ständigt efter förbättringar. Sundström, för dagen i landslagsdräkt, sa själv på presskonferensen att han inte är helt nöjd med sin start på säsongen. Men på Motala Arena syntes ingenting av det. Linus såg oerhört stabil ut. Palovaara har haft en bra start på i sin polska klubb Krakow och testade sin Motalamotor med gott resultat, även där ser det stabilt ut.
 
Sista gruppen bestod av bröderna Davidsson. Man ser direkt att det är Jonas som har banrekordet på Motala Arena, hittar linjer som ingen annan och kommer att bli svårstoppad hemma på Duntis. Daniel gjorde blott sitt andra pass på cykeln efter comebacken och försöker nu hitta inställningar och åktempo inför hemmapremiären nästa vecka.
 
Dagen avslutades med ett möte med banpersonalen för att sammanfatta dagen och för att ge feedback på banans beskaffenhet och tankar om hur banan skall se ut på tävlingsdagen.
 
Sammanfattningsvis en mycket givande dag för både förare och lagledningen.
Close
loading...